BAKANLIK: OPERASYON KURUMUMUZ TARAFINDAN BAŞLATILMIŞTIR
Aydın'ın Nazilli ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Operasyonun bakanlık tarafından başlatıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Söz konusu operasyon, kurumumuz tarafından başlatılmıştır. İstismara uğrayan kız çocuklarının kuruma geldikten sonra alınan beyanları doğrultusunda, kendilerini istismar eden kişilerle ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'na farklı tarihlerde kurumca suç duyurusunda bulunulmuş ve müteakiben teknik takip başlatılmıştır.
Operasyon ile çocukları istismar eden bir çete çökertilmiştir. Haber başlıklarında yer verildiği gibi yetiştirme yurdunda herhangi bir çocuk fuhuşa teşvik edilmemiş ve bu iddia sebebi ile herhangi bir kurum personeli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmamıştır.
Söz konusu başlık gerçeği yansıtmamakta, kurumda kalan bütün çocukları ve fedakarca görev yapan personellerimizi zan altında bırakmaktadır. Dışarıda iken istismara maruz kalmış çocukların durumu öğrenilir öğrenilmez, failler hakkında gereğinin yapılması için Cuhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş, ilgili idari merciler derhal harekete geçirilmiştir. Söz konusu operasyon bunun bir sonucudur.'

(GD/RT)