AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Şube Başkanı emekli astsubay İbrahim Yağtu, 1975 yılından bugüne astsubaylara yönelik sosyal ve ekonomik hiçbir iyileştirmenin yapılmadığı iddiasıyla Ankara Güven Park’ta başlatılan ölüm orucuna, basın açıklamasıyla destek verip, sembolik olarak tahta kaşık kırdı.
Yağtu, Yeni Mahalle’deki dernek binasında yaptığı açıklamada, astsubaylara en sonda 1975 yılında ekonomik yetersizlik şikayetlerinden yola çıkarak aileleriyle birlikte o yıl hak arayışları sonucu ekonomik ve sosyal olarak iyileştirme yapıldığını söyledi. O tarihten bugüne kadar geçen bu süreç içerisinde, genel merkeleri nezdinde yapılan taleplerine rağmen herhangi bir yeni düzenleme yapılmadığına dikkati çeken Yağtu, "2011 yılında TSK'dan emekli astsubayların kurduğu TEMAD'ın genel başkanlık bünyesinde yapılan girişimler hem siyaset hem de Genelkurmay nezdinde gözardı edildi. Ancak, kurumların bu konuya olan duyarsızlığı bizi artık kabul edilebilir noktadan veya müzakereden çıkarmıştır. Bu nedenle genel merkezimizin yönetim kurulunda aldığı ortak kararla 'ölüm orucu' eylemine biz de Nazilli TEMAD olarak destek veriyoruz" dedi.
Yağtu açıklamasına şöyle devam etti:
"Yerel şubeler olarak bizler de zaman zaman Ankara’ya gidip bu eyleme çeşitli şekillerde destek vereceğiz. Bu eylemin en büyüğü 15 Mart’ta, 90 şubenin katılımı ile yine Ankara’da yapılacak yürüyüştür. TEMAD olarak uzun süredir içinde bulunduğumuz sorunları aşmak için yoğun çaba harcamaktayız. Genelkurmay Başkanlığı ve hükümet nezdinde defalarca yaptığımız görüşmelerde hiçbir sonuç alamadık. Görüşmelerimizde çok haklı olduğumuzu sorunlarımızın en kısa zamanda çözüleceğine dair verilen sözler maalesef havada kalmıştır. 'Bu bir aile sorunudur, içimizde çözeriz' diyenler astsubaylara üvey evlat muamelesi yapmaya devam etmektedir."

MG(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)