Murat GÜRKAN / NAZİLLİ (Aydın), ()- ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İlçe Teşkilatı, yerel seçimlerde başarısız oldukları gerekçesiyle topluca istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı Başkanı Tacettin Pirinç ile yönetim kurulu üyeleri Ali ihsan Dilmen, Ethem Saim Aysan, Necdet Konuklar, Cengiz Düzgün, Süleyman Gürbüz, Ramazan Gençler, Mustafa Gürhan Şenbak, Fatih Çetin, Habib Sevgili, Osman Bilgen, Hüseyin Aslan, Ali Aydın, Volkan Alyörük, Şevket Külen, Hüseyin Arslan, Cafer Çoban, Metin Özden, Behiye Faslak, Özlem Erdoğan Ekiz ve Bayram Ali Önal'ın istifa dilekçelerini partilerinin il başkanlığına verdikleri bildirildi. AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Siyasi partiler seçimler marifetiyle bulundukları yeri ve ülkeyi yönetmek için sandıktan yetki alarak bu görevlerini yaparlar. Geçirdiğimiz yerel seçimlerde seçmenimizin arzusunu yerine getirecek bir sonucu alamadık. Bunun çok değişik sebepleri olabilir ve birçok mazeret de ileri sürülebilir. Ama bu mazeretler aldığımız sonucu değiştirmez. Ancak ilçe yönetimi olarak bir uyumsuzluk yaşadığımız bir gerçektir. Bu uyumsuzluk ilçe başkanımızın bir yönetim kurulu üyesi tarafından fiili saldırısına kadar ileri boyutlara varmış, saldırıyı yapan kişi hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi, hiçbir şey olmamış gibi davranmamız istenmiştir. Yaklaşan seçimler öncesinde partimizi sıkıntıya sokmamak, üzerimizde bulunan görevin sorumluluğuna halel gelmemesi için sesimizi çıkarmadık ve partimizin girmiş olduğu seçimlerden başarıyla çıkması için üzerimize düşeni yapmaya çalıştık ama aldığımız sonuçlarla istediğimiz hedefe ulaşamadık. Yaptığımız değerlendirme toplantısının ardından istifa ederek kaybedilen seçimin bedelini ödemeyi uygun gördük. İnşallah bizim bu duruşumuzdan ve kararımızdan partimiz fayda görür."

Açıklamada ayrıca, "Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti'nin bir mensubu olarak partimize olan desteğimizi her daim sürdüreceğiz" ifadesine de yer verildi.

MG(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)