CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini telefonla arayarak İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adaylığı teklif ettiğini belirten Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kurucusu ve dağcı Nasuh Mahruki, "İşçi Partisi üyesi olduğum için parti meclisi, adaylığımı kabul etmedi. İşçi Partili olsam ne fark eder, herkesin bir geçmişi var" dedi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) şubat ayı toplantısına, Everest'in zirvesine tırmanan ilk Türk dağcı ve AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki konuk oldu. Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Calista Luxury Resort Otel'de düzenlenen toplantıda, Nasuh Mahruki, 'Kendi Everest'inize Tırmanın' başlıklı konuşmasında, deneyimlerini anlattı. Toplantıya, POYD Yönetin Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, Antalya bölgesindeki otel genel müdürleri ve yöneticileri ile turizmciler katıldı.
Konuşmasında, liderlik, takım çalışması, kendini tanıma, hedef odaklılık, kararlılık, disiplin ve risk yönetimi gibi konularda deneyimlerinden örnekler veren Nasuh Mahruki, turizmcilere kendi yaşamlarının öncüsü olmayı önerdi.
"Kendi yaşamının öncüsü olmak demek, kendi yaşamının lideri olmak demektir" diyen Mahruki, "Bugünün sonuçlarının yarının sebepleri olduğunun farkında olmak demektir. Yarının sebeplerinin de bir sonraki günün sonuçlarına dönüşeceğini bilmektir" dedi.
POYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ da 2014 yılına hazırlanan turizm sektörünün fuar katılımları ve atölyelerle hem ürünlerini tanıttığını, hem de dünyadaki yeni gelişmeleri ve trendleri takip ettiğini kaydetti. Toplantının ardından Nasuh Mahruki, 'Kendi Everest'inize Tırmanın' adlı kitabını imzaladı. POYD Başkanı Kızıldağ, Mahruki'ye katılımından dolayı teşekkür plaketi verdi.
MAHRUKİ: HERKESİN BİR GEÇMİŞİ VAR
Toplantının ardından Mahruki, CHP'den Kadıköy Belediye Başkanlığı adaylığı teklif edilmesiyle ilgili soruları yanıtladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın kendisini telefonla aradığını ve Kadıköy Belediye Başkan adaylığı teklif edildiğini kaydeden Mahruki, şöyle dedi:
"Önce teklifi kabul etmedim. Ancak bu konuda ısrarcı olunca, ben de 'Etiler'de oturuyorum, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday olabilirim' dedim. Bu görüşmeden sonra üst düzey bir görüşme oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu telefonla arayarak, Kadıköy Belediye Başkan adayı olmamı teklif etti. Üstü düzey bir teklif olduğu için kabul ettim. Ancak Parti Meclisi, İşçi Partisi üyesi olduğum için adaylığımı kabul etmedi. İşçi Partili olsam ne fark eder, herkesin bir geçmişi var."