UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 9 Temmuz 2012'de Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Erzurum'un Narman ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki kiremit renkli peri bacaları, yağan karla birlikte beyaza büründü. Narman Belediye Başkanı Ahmet Yücel İşleyen, Dünya miras listesinde geçici değil, kalıcı olmak istediklerini söyledi.
Palandöken kayak merkezi ve Uzundere ilçesindeki Tortum şelalesinden sonra 63 bin metrekare alana sahip peri bacaları, Erzurum'un önemli turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kar altında farklı bir güzelliğe kavuşan peri bacalarında boyu bir metreyi aşan kırmızı renkli buz sarkıtları ise büyük ilgi görüyor. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, kırmızı renkli buz sarkıtların ilk kez burada gördüklerini belirtiyor.
Peri bacalarının yöre için çok önemli bir turizm değeri olduğunu ifade eden Narman Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Yücel İşleyen, "Kar yağınca, peri bacaları gelinlik giymiş güzel bir kızı andırıyor. UNESCO tarafından Dünya Geçici Miraslar Listesi'ne alınmamız muhteşem bir gelişme. Peri bacalarına özel kuruluşların yatırım yapmasını bekliyoruz. Biz belediye olarak gelen yerli ve yabancı turistler için 5 yıldızlı butik bir otel yaptırıyoruz. Tek hedefimiz yaklaşık 2 yıl önce geçici olarak girdiğimiz dünya miras listesinde kalıcı olmak" diye konuştu.