İSTANBUL,() Belediye Başkanı İsmail Erdem’in “Üzümü ye bağını sorma” sözlerini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sancaktepe Belediye Başkan adayı Özgen Nama, “Sancaktepeli, bağın da üzümün de hesabını soracak” dedi.
CHP’nin Sancaktepe’nin çeşitli mahallelerinde düzenlediği halk toplantılarından biri de Özgen Nama’nın yaşadığı Veysel Karani Mahallesi’nde yapıldı.

ALPAGO: ÖZGEN NAMA BİR MARKA OLDU
Önce kürsüye çıkan Önay Alpago, Özgen Nama’yı genç, uyumlu ve inançlı biri olarak tanıdığını belirterek “Karadeniz Ereğli’sinde bile Sancaktepe’de Özgen Nama’nın kazanacağı konuşuluyor. Ne kadar farkındasınız bilmiyorum ama Özgen Nama, bir marka olmuş. Burada sizin bir evladınız, kardeşiniz aday olmuş. Türküleri sizin türkülere, halayları sizin halaylara benzer. Sözlerinde barış, umut ve hizmet duygusu var. Kimseyi incitmiyor, kimseyi ötekileştirmiyor. Sizin içinizden, sizden biri. Belki ilk defa böyle bir fırsat yakaladınız. Değerini iyi bilin. Bu kardeşinize destek olun. Hoş gelişler ola Özgen Nama” diye konuştu.
Daha sonra konuşan CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, “Büyüdüğüm mahallede sessiz, sakin bir hayat sürdüm. Kimseyi incitmedim ve kimseye yan gözle bakmadım. Bugün de alnı ak, başı dik bir aday olarak karşınızdayım” dedi. Sancaktepe’yi devraldığında, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına kem gözle yaklaşmayacağını ve kimseyi de yaklaştırmayacağını vurgulayan Nama “Şu anda Sancaktepe’de yetişmiş bir arkadaşınızın, evladınızın ve kardeşinizin Sancaktepe’yi yönetme imkanı doğdu. Bu imkanı 30 Mart’ta kullanacağınızı biliyorum. Ben, benden öncekiler gibi satmaya değil var olanı yaşatmaya geliyorum. Sancaktepe’nin tüm imkanlarını Sancaktepeliler için kullanmaya geliyorum. Demokratik, paylaşımcı, adaletli bir belediyecilik yapmaya geliyorum” diye konuştu.
BAĞ DA BİZİM ÜZÜM DE BİZİM
Belediye Başkanı İsmail Erdem’in 3. Köprü yolu Sancaktepe kavşağında arsalar aldığını bir gazeteye itiraf ettikten sonra bir televizyon kanalında “Üzümünü ye bağını sorma” dediğini hatırlatan Nama, “Sen, Veysel Karani ile Akpınar Mahallesi arasında bulunan hastane yeri ile oto pazarı yerini satacaksın. Bizim 5 yıl önce imara açılmasını istediğimiz dere kenarları ve tel altlarında arazi topladıktan sonra imara açacaksın. Sonra da sessiz kalmamızı bekleyeceksin. Bu bağ bizim bağımız, üzüm de bizim üzümümüz. Sancaktepeliler tabii ki bunun hesabını soracak” dedi.
SİYASETÇİLERİN MALVARLIĞI MAHREM SAYILAMAZ
Siyasetçilerin malvarlıklarının mahrem sayılamayacağı sözlerini tekrarlayan Nama, “Her seçim öncesi 3-5 mahalleye tapu dağıtmayı karakter haline getiren bir belediye başkanının bugün kaç tapusu olduğunu bilen var mı? Bir araba fiyatına aldığı arsaların bugünkü değerini bilen var mı? Bunları, geldiği yere gönderdiğinizde öğreneceksiniz. Ben ve ekibim size malvarlığımızın şeffaf olacağını taahhüt ediyoruz” diye konuştu.
SEÇİMDEN BİR GÜN ÖNCE TAPU DAĞITACAKLAR
Projelerini anlatan Nama, seçimden bir gün önce Sancaktepe Belediyesi’nde yine tapu dağıtılacağını da hatırlatarak vatandaşlara “Ne veriyorlarsa alın. Verdikleri her şey sizin hakkınız. Onlar koliler ile geliyorlar ama biz Sankart ile geliyoruz. Daha düzenli, daha onurlu ve daha adil bir paylaşım için geliyoruz” dedi.
SANCAKTEPE’NİN YENİ BAŞKANI ŞİMDİDEN BELLİ
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de yaptığı konuşmada Özgen Nama’ya destek verdi. Öğüt, Sancaktepe’de gördüğü ilginin yeni başkanını şimdiden belirlediğini söyledi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)