İZMİR’in Beydağ İlçesi kaymakamı Ali Çergibozan’ın ortadan kaybolduktan iki gün sonra Bergama İlçesi, Bölcek Beldesi’nde cesedi ağaca asılı olarak ölü bulunan öğretmen kardeşi 48 yaşındaki Nadir Çergibozan'ın cenazesi, Kınık’ta gözyaşları içinde toprağa verildi.
Kınık Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde Kimya Bölümü Alan Şefi olarak çalışan evli, iki çocuk babası Nadir Çergibozan, geçen Çarşamba günü Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş..’de (SEAŞ) staj yapan öğrencilerin işlemleri için Soma’ya gitmek üzere 35 UHG 92 plakalı otomobiliyle yola çıktı. Aynı gün saat 17.30 sıralarında Çergibozan, eşini telefon açıp, geç geleceğini, merak etmemelerini bildirdi. Ancak, Çergibozan’ın gece boyunca eve gelmemesi üzerine eşi durumu polise ve jandarmaya bildirdi. Güvenlik güçleri, Çergibozan’ın cep telefonunun en son Bergama İlçesi, Yerlitahtacılar Köyü yakınlarından sinyal verdiğini belirledi. Bu bölgede İzmir Sivil Savunma Müdürlüğü Arama-Kurtarma Birliği’nden 40 kişilik ekip tarafından arama çalışması başlatıldı. Buca Kırıklar Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’ndan 60, Bergama İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan da 140 asker ile bir helikopter de arama çalışmalarına destek verdi. Dün saat 17.00 sıralarında havadan yapılan aramada Bakırçay Köprüsü yakınlarında Çengibozan’ın otomobiline rastlandı.
İNTİHAR NOTU BULUNDU
Aramaları bu bölgede yoğunlaştıran ekipler, genç öğretmenin ağaca naylon iple asılı cesediyle karşılaştı. Çengibozan’ın üzerinden çıkan ailesine hitaben yazdığı nottan maddi sorunları nedeniyle intihar ettiği anlaşıldı.
İLK TÖREN GÖREV YAPTIĞI OKULDA
Çergibozan’ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından bugün yakınları tarafından alınarak, 26 yıldır görev yaptığı Kınık Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’ne getirildi. Çengibozan için burada düzenlene törene, ağabeyi Beydağ Kaymakamı Ali Çergibozan, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, Kınık Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yusuf Gezer, Kınık Cumhuriyet Başsavcısı Soner Fevzi Vurur, CHP’li Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya CHP’li Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, Kınık Emniyet Müdürü Ali Yazıcı, Beydağ Emniyet Müdürü Tolga Ergüden, Kınık Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Bekir Kaya, Çengibozan, yakınları, öğretmen arkadaşları ve öğrenciler katıldı.
“SORUNLARINI PAYLAŞMAYIP, KENDİ ÇÖZMEK İSTEMİŞ”
Törende konuşan Kınık METEM Müdürü Bekir Kaya, “Nadir hocamız, güler yüzlü öğrencilerinin problemleriyle birebir ilgilenip çözüme kavuşturan mükemmel bir öğretmen ve insandı. “Öğretmen, mum gibidir, kendi dibine ışık vermez' denir İslam dini, yardımlaşma dinidir, sorun çözme dinidir. Nadir kardeşimiz, ölümü seçtiğine göre çevresindeki insanların ilgisizliğindendir. Nadir kardeşimde karşılaştığı sorunları bizle paylaşmayıp, kendi çözmeye çalışmış ve ne yazık ki bunda başarılı olamayıp ölümü seçmiş. İyi bir insanı kaybetmekten dolayı büyük bir üzüntü içindeyim” dedi.
Çergibozan'ın cenazesi, buradaki törenin ardından son kez Fatih Mahallesi, Altınevler Sitesi’ndeki evinin önünden geçirilip, helallik alındı. Okunan duaların ardından Çergibozan’ın cenazesi ikindide Kubbeli Cami’ye götürüldü. Burada, Çergibozan’ın eşi Nafiye Çergibozan (45) ve çocukları Utku (15) ile Egemen Çergibozan (13) ve ağabeyi Ali Çergibozan taziyeleri kabul etti. Kılınan namazın ardından Çergibozan’ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

CŞ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)