KARABÜK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi görme engelli 18 yaşındaki Ahizer Özbek, hayallarinin peşinden giderek müzikle hayata tutundu. Boş zamanlarında engelli çocuklara müzik eğitimi de veren Ahizer Özbek, "Benim gözüm görmüyor belki ama gönül gözüm görüyor" dedi.
Ankara'da yaşayan Ahizer Özbek, bu yıl Karabük Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nü kazanarak, öğrenime başladı. Yurtta kalan Özbek, Karabük'te engelli öğrencilere yönelik eğitim veren özel bir kuruluşun etkinliklerine katılarak, engelli çocuklara müzik eğitimi vermeye başladı. Piyano ve gitar çalan Ahizer Özbek, engelli öğrencilerle birlikte şarkılar söylüyor.
Erken doğum sonrası gördüğü tedavi sırasında gözlerini kaybettiğini söyleyen Ahizer Özbek, "6.5 aylık doğdum. 3 ay kuvözde kaldım. Kuvözde oksijeni çok vermişler. Gözlerimi bağlamaları gerekirken bağlamamışlar, bu nedenle göremiyorum. Durumumdan dolayı ilkokulu görme engelliler okulunda bitirdim. İlkokulda koroda şarkı söylemeye başladım ve sesimi keşfettiler. Daha sonra lisede bir hocam müzik kabiliyetimin olduğunu, bunun da geliştirilebileceğini söyledi. Piyano ve gitar çalmaya başladım" dedi.
Hayal ettiği yerde olduğunu ifade eden Ahizer Özbek, "Piyano ve gitar çalmaya başladıktan sonra hayallerimin peşinden gitmem gerektiğini düşündüm. Hayalimde konservatuvar vardı ve şu anda buradayım. Müzik öğretmeni olmayı istiyorum. Eğitim fakültesi olsaydı daha iyi olurdu ama olsun. Öğretmen olmadan şimdiden öğretmenliğe başladım. Buraya ilk geldiğimde çok yalnızdım herkes gibi. Bir anda karşıma Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çıktı. Oradaki öğrencilere eğitim veriyorum. Ben çalıyorum, onlar söylüyorlar. Piyano öğretiyorum. Bunlar beni rahatlatıyor, hayallerime ulaştığımı gösteriyor" diye konuştu.
Ahizer Özbek şimdiye kadar yatılı eğitim gördüğü için üniversite öğrenimi sırasında zorlanmadığını belirterek, engelli kişilerin sosyal hayatı tercih etmelerini tavsiye ederek, şöyle konuştu:
"Engellerini engel olarak görmesinler. Benim gözüm görmüyor belki ama gönül gözüm görüyor. Önemli olan bu. Benim gözlerim artık ellerim, parmaklarım oldu. Engelli kişiler kendilerini eve kapatmak yerine biraz sosyal hayatı tercih etseler eminim o önyargı ile bakan insanlara çok büyük örnek olacaklardır."