Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR Birinci Kordon’da, restorasyon çalışmaları süren Atatürk Müzesi’nin çevresine konulan metal panoların üzerindeki eski İzmir resimlerinin sprey boyalarla boyanması tepki çekti.
Atatürk Müzesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü’nün onarım ve teşhir tanzim çalışmaları devam ediyor. Görevliler müzeyi 10 Kasım’da açılışa hazır hale getirmek için çalışıyor. Bu çalışmalar nedeniyle müzenin çevresinde önlem olarak metal panolar yerleştirildi. Bunların kötü görünmemesi için de, üzerinde, müzenin dış cephesinin çizimleri ve eski İzmir fotoğaflarına yer verildi. Ancak özellikle kruvaziyer turlarla gelen turistlerin güzergahındaki bu bölgedeki panoların üzerindeki resimlere sprey boyalarla zarar verildi, afişler yapıştırıldı.
Açık olduğu dönemde, her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği, Atatürk’ün eşyalarının da sergilendiği müzenin onarım çalışmalarının gecikmeli başladığına ve hala bitmediğine dikkat çeken İzmirliler, bir de fotoğrafların boyanmasına, afiş yapıştırılmasına tepki gösterdi.

MO(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)