NEVŞEHİR, () - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın Müze Kart'ın daha etkin kullanımını sağlamak amacıyla hazırlattığı kamu spotlarında Kapadokya bölgesine ilişkin görüntü ve fotoğraf kullanmaması, bölgedeki turizmcilerin tepkilere neden oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret imkanı sunan, 2008 yılında başlattığı Müze Kart uygulamasından, daha çok sayıda kişinin yararlanmasını sağlamak ve kart satışını arttırmak amacıyla kamu spotu hazırlattı. Ancak kamu spotu, Kapadokya bölgesinde tepkiyle karşılandı. Müze Kart uygulamasının oldukça yaygın olarak sürdürüldüğü, kullanımının ve satışının en çok yapıldığı yerlerden olan Kapadokya'nın, hazırlanan kamu spotunda gerek fotoğraf ve gerekse de görüntü bazlı olarak yer almaması turizmcilerce, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin Kapadokya’ya bakışını sergilemesi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.
Kapadokya bölgesi turizmcileri, Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezinin, daha fazla turistin gelmesi ve kültürel hareketliliğin artırılmasından ülkesel çapta sorumlu bir bakanlık tarafından kayıt altına bile alınmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI