Murat SÖZERİ/MUT (Mersin), () - MERSİN'in Mut İlçesi'nde, bu yıl 52'ncisi düzenlenen Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, çeşitli etkinliklerle başladı.
Festival, tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda yapılan açılış töreni ile başladı. Törene AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekci, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
3 gün sürecek olan festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, ilçenin temel geçim kaynağının tarıma dayandığını ve kayısının da önemli bir yer tuttuğunu belirterek,"İlçemizin temel geçim kaynağı kayısı, erik, zeytin ve hayvancılık. Ürünlerimizin daha iyi para etmesi için sanayileşmek zorundayız. Bunun için de altyapıyı oluşturmak amacıyla organize sanayi bölgesini kuracağız. Bu yıl rekoltemiz yüksek olmadığı için kayısı para ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah yüksek rekolte ve yüksek kazançlı bir yıl olur" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise resmi verilere göre 2013 yılında Mersin'de 94 bin 55 ton kayısı üretildiğini belirterek, "Bu rekolte ülkemizde üretilen kayısının yüzde 12'sini oluşturuyor. Gelinen noktada Mut'un, ülkemizin en önemli kayısı üretim merkezlerinden bir olma yolunda hızla ilerliyor olması bizi sevindirmektedir. Önümüzdeki yıllarda festivalin kültür ve sanat boyutunu daha da güçlendirerek festivalimizi Türkiye ve dünya çapında bir etkinlik haline dönüştürmeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleşen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en ilgi çekici kısmı ise kayısı yeme yarışması oldu. Mut Belediyesi Halkoyunları Topluluğu ve Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı da, gösterileri ile festivale renk kattı.
3 gün sürecek olan festival, sportif ve sanatsal etkinliklerle devam edecek.

MS(ÖK/SS) (FOTOĞRAFLI)