BİTLİS’in Mutki İlçesi'nde kaymakamlık tarafından kadınların iş hayatında yerini almaları, ürettiklerinden ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla 'Hanımeli Pazarı' açıldı.
Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen Hanımeli Pazarı'nın açılışına Mutki Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ile eşi Songül Topsakaloğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sabri Demir ve kurum amirlerinin eşleri katıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün bahçesinde her Pazartesi 08.00- 17.00 saatleri arasında açık olacak olan Hanımeli Pazarı'nda kadınlar üretiklerini satarak ev ekonomisine katkı sağlayacak. Halk Eğitim Müdürü Demir, bu pazarın açılmasında İlçe Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu ve eşi Songül Topsakaloğlu'nun büyük katkılarının olduğunu, burasının birçok kadına ekmek kapısı olacağını söyledi.
Kaymakam Topsakaloğlu’nun eşi Songül Topsakaloğlu, Türkiye'de insanların iş hayatına daha fazla katılmasının önem taşıdığını belirterek, şöyle dedi:
"Kadın ruhu olan toplumsal girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla, Mutkili kadınların evlerinde yaptığı el emeği- göz nuru ürünleri kurulacak bir pazarda satarak aile bütçesine katkı sunmalarını hedefledik. Kadınlarımızın yetenekleri çok, onlara ürettiklerini değerlendirebilecekleri böyle ortamlar sağlandıkça da çok mutlu olacaklardır." 
Pazarda stand açan kadınlar da, el emeklerini satabilecekleri bir ortamın olduğu için çok sevindiklerini söyledi. Açılış programı düzenlenen hediye çekilişleriyle son buldu.

FOTOĞRAFLI