İNCİRLİOVA(Aydın), () - AYDIN'ın İncirliova İlçesi Acarlar Mahallesi'nde Aralık 2013'te inşaatına başlanan İstiklal İlkokulu, müteahhidin işi bırakması nedeniyle yarım kaldı. Harabeye dönen 24 derslikli okul inşaatı, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.
İncirliova'da 1948 yılında yapılan Acarlar İstiklal İlkokulu, 24 derslikli olarak yeniden inşa edilmek üzere 2010 yılında yıkıldı. Aydın İl Özel İdaresi'nin 910 bin TL'lik ödeneğinin ilçede yapılan başka bir okula aktarılması üzerine, 2012 yılında CHP'li eski İl Genel Meclis Üyesi Metin Erkan tarafından yeniden önerge ile gündeme getirilen okul inşaatı için 2013 bütçesinden 2 milyon TL ayrıldı. 2013 yılının Ekim ayında 1 milyon 860 bin TL'ye ihalesi yapılan okulun inşaatı için Aralık ayında temel atıldı.
24 derslikli okul inşaatının üç katının kaba inşaatı dahi tamamlanmadan ihaleyi alan firma ekonomik sıkıntılar nedeniyle işi bıraktı. İnşaatta müteahhide ait plan, proje, fatura ve evrakların bulunduğunu kaydeden Acarlar Mahallesi sakinleri, okula ait masa, sıra ve dolapların dışarıda çürümeye terk edildiğini öne sürdü.
'OKULUMUZU İSTİYORUZ'
İstiklal İlkokulu'nda öğrenim gören yaklaşık 500 öğrenci, geçen yıl 500 metre ilerideki 60'ıncı Yıl Ortaokulu'nda eğitime devam etti. 4 yıldan beri Acarlar'a yeni bir okul yapılması için çaba sarf ettiklerini kaydeden, kapanan Aydın İl Genel Meclisi eski Üyesi CHP'li Metin Erkan, "Şimdi de müteahhit işi yarım bıraktı. Bu yıl da inşaat tamamlanmayacak. Çocukları yine zor günler bekliyor. Okul içerisi perişan durumda. Hiçbir yetkili bu okul inşaatı ne durumda diye gelip ilgilenmiyor. Devleti milyonlarca lira zarara uğratıyorlar. Biz okulumuzu istiyoruz" dedi.
Acarlar Mahalle Muhtarı Metin Demir ise, 10 ay içerisinde okulun tamamlanacağının  söylendiğini, ancak 5 aydır inşaatın devam etmediğini belirtti. Öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 60'ıncı Yıl Ortaokulu'nda eğitime devam ettiğini dile getiren Muhtar Demir, "Çocuklarımız 40'ar kişilik sınıflarda üst üste eğitim görmek zorunda kalacak. Topal giden bir eğitimimiz var. En azından bu okulun tamamlanmasından sonra buradaki çocukların daha düzenli bir eğitim görmesi sağlanacak. İsteğimiz okulun bir an önce tamamlanmasıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI