ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi'nde 2 yıl önce savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 vatandaşın yaşamını yitirmesi, Diyarbakır'da Mustazaflar Cemiyeti tarafından protesto edildi. Protesto gösterisinde konuşan Cengiz Aydın, 730 gün geçmesine rağmen katliam sorumlularının henüz bulunmamasına tepki gösterdi.
Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda Mustazaflar Cemiyeti tarafından düzenlenen gösteride, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere ilçe Kuzey Irak sınırına savaş uçaklarının düzenlediği bobardımanda 34 sivil vatandaşın yaşamını yitirmesi protesto edildi. Dağkapı Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak, pankartlar açtı. Grup adına konuşan Mustazaflar Cemiyeti sözcüsü Cengiz Aydın, faillerin kamuoyunca bilinmesine rağmen, hükümetin adil bir soruşturma yapmayıp, gerekli cezayı uygulamamasının izah edilir yönünün olmadığını söyledi. Bu katliamın Müslüman Kürt halkının yaşadığı ilk katliam olmadığını belirten Aydın, "Hükümet bu olayın sorumlusunu bulup, cezalandırmadığı müddetçe, bu hadiselerin tekrar edeceği, tarihsel sürecin getirdiği tecrübelerle sabittir. Roboski hükümet için bir mihenk taşıdır. Ama hükümetin iki yıldır adım atmaması, onu sınıfta bırakmış ve vicdanlarda mahkum etmiştir" diye konuştu.
'HÜKÜMET İÇİN BİR KENDİLERİ, BİR DE ÖTEKİLER VAR'
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna da vurgu yapan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Roboski'de 34 insan katledildiğinde verilmesi gereken tepki, hükümet tarafından kendi nasırına basıldığında verildi. 34 masum insanı katleden devlet görevlilerinin kınandığını sayın Başbakan ve hükümet yetkililerinden duymadık. Fırat'ın doğusunda güvenlik güçlerinin halka uyguladığı gaddarlığa karşı hükümet sessiz kalmaktadır. Hükümet için bir kendileri, bir de ötekiler var. Bu gelecek adına endişe verici ve sağlıklı olmayan bir tutumdur. Yeni Türkiye söylemi, Roboski katliamı aydınlatılmadan, sorumluları cezalandırılmadan, tribünlere söylenen bir söz olmaktan öteye gitmeyecektir."