Taner YENER/İSTANBUL,() CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Güngören’de esnaf ziyareti sırasında bir emniyet mensubu tarafından görüntülendiğini söyleyerek, "Bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesini ne kadar demokratik olduğunu, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Sayın Başbakan’nın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok" dedi.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Güngören ve Bağcılar’da esnaf ziyaretinde bulundu. Sarıgül, ziyaretleri sırasında vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektiren Sarıgül, Güngören’de bulunan Diyarbakır Cüngüş Handere Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Dernek üyeleri, Sarıgül ve partililere çiğköfte ikram etti.
"DEMOKRASİ DİYE GELENLER RAKİPLERİNİ SİVİL EMNİYET MENSUPLARIYLA TAKİP ETTİRİYORLAR"
Güngören ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, bir emniyet mensubu tarafından kamera ile takip edildiğini söyledi. Sarıgül şöyle konuştu:
"Emniyet mensupları bizi sürekli takip ediyor. Takip etmelerini de ben normal olarak karşılıyorum. Biz de onları tanıyoruz. Onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Bir arkadaşımız da kamerayla çekim yaptı. Çekim yapan arkadaşın da siz basın mensupları gibi basın otobüsünün içerisine gelmesini arzu ettim. Bizim gizli kapaklı bir yanımız yok. Çekim yapan arkadaşımız da sizlerle birlikte görevini yapabilir. İstediği soruyu sorabilir. Ama bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesini ne kadar demokratik olduğunu, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok. Zaten bizim her şeyimiz açık. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı. Ama o emniyet mensubu arkadaşıma ben bir şey söyleyemem. Önemli olan o emniyet mensubu arkadaşıma görev veren o iktidara söylemek lazım. Hangi demokratik ülkede ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir Başkan adayını bir kamerayla sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma takip edin diyorsunuz. O takip eden arkadaşıma kesinlikle bir şey diyemem. O kendi görevini yerine getirmeye çalışıyor. İstanbul Büyükşehir adayı Sarıgül’ü izleyin ve nereye gidiyorsa bize bilgisini verin diyen siyasi iktidarın demokrasi anlayışının ne olduğu belli oluyor. İleri demokrasi diye gelenler rakiplerini sivil emniyet mensuplarıyla takip ettiriyorlar. Bakın şuanda o arkadaşımız burada yok. Ben ilk defa böyle bir şeyi yaşıyorum. Ne Sayın Süleyman Demirel, ne Özal döneminde böyle bir şeye rastlamadım. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Nereye giderse Sarıgül’ü takip ediyorlar. Çünkü akılları İstanbul’da fikirleri de Sarıgül’de."
"“BEN ÖĞRETMENLERİMİZİN HUZURLU OLMASINI ARZU EDİYORUM"
Dün İstanbul projelerini açıkladıktan sonra sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Sarıgül, "Güngören’de de değişim isteklerinin olduğun görüyorum. Dün projelerimiz açıklandıktan sonra sosyal medyada yurttaşlarımızdan çok daha büyük bir ilgi ile karşılaştık. Özellikle öğretmen arkadaşlarıma, meslektaşlarıma sesleniyorum. İstanbul’da öğretmen arkadaşlarım, meslektaşlarım işlerine, okullarına giderken, kendi okullarından evine giderken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımlarından ücretsiz olarak yararlanacaklar. Çünkü öğretmenlerimiz bizim geleceğimiz. Öğretmenlerimiz mutluysa Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği mutlu olur. Bir sınıf öğretmeni olarak onların neler çektiğini biliyorum. Tek ayrıcalıklı konumuz öğretmenlerimizdir. Gelecekte de öğrencilerimizle ilgili projelerimiz olacak. Ama ben öğretmenlerimizin huzurlu olmasını arzu ediyorum. Mustafa Sarıgül 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bütün ulaşımlardan ücretsiz olarak yararlanacağını ifade ediyorum. Ayrıca öğretmenlerimizi çok sembolik rakamlarla konut sorunlarını da çözeceğim" dedi.
"SİYASİ GÖREVLER ZAMAN TÜKETME YERİ DEĞİL, HİZMET ÜRETME YERİDİR"
Bir büyükşehir başkanlığı olarak arzularının bütün yurttaşların mutlu olacağı projeleri hayata geçirmek olduğunu vurgulayan Sarıgül, "Bu sabah 06,00 da kalktım Esenler, Sultangazi, Arnavutköy bölgesini dolaştım. Gece 11’e kadar da koşuyorum. Bir belediye başkan adayı için bundan daha doğal bir şey olmaz. Heyecanın varsa yapmalıyım. Heyecanın yoksa heyecanı olan bir arkadaşa bırakmalıyım. Çünkü siyasi görevler zaman tüketme yeri değil, hizmet üretme yeridir. Bana gelen yurttaşıma nerelisin? Nerede oturuyorsun? Hangi siyasi partidensin? diye sormam. Tek soracağım soru, 'Size nasıl yardımcı olabilirim?' sorusudur. Bana oy vermeyen yurttaşlarımın da haklarını, hukuklarını koruyacağım. Benim görevimi yurttaşlarımın yüzde yüzünü kucaklamak" dedi.
Sarıgül, Güngören Belediye Başkan adayı Ahmet Güzel’in ve Bağcılar Belediye Başkan Adayı Muhammet Çakmak’ın de hazır bulunduğu ziyaretlerde vatandaşlardan oy istedi.
TY (FOTOĞRAFLI)