Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Çıksalın Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.
“GECE 2 DE SAVCININ EVİNİZİ BASMASINI İSTEMİYORSANIZ"
İnsanların özgürce iletişim içinde olması gerektiğini belirten Mustafa Sarıgül, “Dün hangi partiye oy vermiş olursa olsun gece saat 2'de iktidar tarafından emniyet mensuplarımızın gönderilmesini istemiyorsanız, gece saat 2'de bir savcımızın iktidarın talimatıyla evinizi basmasını istemiyorsanız, cep telefonlarınızla özgürce mutlu bir şekilde konuşmak istiyorsanız, internet ortamında istediğiniz gibi sohbet etmek istiyorsanız, bağımsız yargı istiyorsanız, hukuk devleti istiyorsanız biz buradayız" diye konuştu.
PALALI YORUMU
Vatandaşlar içerisinde ayrım yapıldığına değinen Sarıgül, “Senden olanlar, benden olanlar ayrımı yapılıyor. Diyorlar ki yüzde 50si benim, gerisi ne olursa olsun. O zaman ne oluyor biliyor musunuz? Gezi'de, Taksim'de palalı adamlar çıkıyor, kız kardeşlerimize palayla saldırıyor" dedi.
“SARIGÜL'ÜN NE MAL VARLIĞI VAR, ALLAH BELANIZI VERMESİN"
TMSF tarafından mal varlığına el konulması durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Şimdi ölüyü bıraktılar, diriyi bıraktılar 15 yıldır Sarıgül sanki yaşamıyor, sanki görevde değil. 16 sene önce bir bankadan kredi alınmış da o kredi kapatılmamış. TMSF tam benim karşımda. Beni de arayıp bulamamışlar. Seçime 71 gün kala öyle bir açıklama yapıyorlar ki. 'Sarıgül'ün mal varlığına el koydular' Sarıgül'ün ne mal varlığı var. Allah belanızı vermesin. Bütün o belgeleri istiyorum. Maç başladı. Hakem de onların. Faul yapmaya başladılar. Ama o maçtaki faulleri Allah'ım da görüyor kullar da" diye konuştu.
“SALI YADA ÇARŞAMBA BASIN TOPLANTISIYLA HODRİ MEYDAN DİYECEĞİM"
Bugüne kadar yaptığı her olayın hesabını verebileceğini belirten Sarıgül, “Üzerimize gelmeye başladılar. Çok güzel. Biraz önce bir haber öğrendim. O haber de doğruysa Salı yada Çarşamba günü basın toplantısı yaparak onlara hodri meydan diyeceğim" dedi.
 “GEZİDE 7 CANIN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VERDİ"
Gezi Parkı eylemlerine de değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, “Gezi'ye kışla yapma kararı alınmamış olsaydı bu olaylar çıkar mıydı? Anamızdan doğduk doğalı o ağaçlar orada duruyor. Siz oraya niye kışla yapmak istiyorsunuz? Ölüyü diriyi bıraktınız, gözü Taksim'e diktiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden böyle bir karar alınmamış olsaydı bu olaylar olacak mıydı? Gezi de 7 canın ölümüne İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar sebebiyet verdi" diye konuştu.