30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil ile birlikte Kasımpaşa’ya gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçim otobüsü ile Kızılay Meydanı’na giremeyince trafiği durdurarak konuşmasını Bülent Demir Caddesi’nde yaptı.Bu sırada iki başkan adayının oğlu Ömer Sarıgül anne ve babasına destek verdi. Otobüsün üzerine ilk çıkan CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil;
“Sizlerden bir ricam var. Biliyorsunuz, yukarı mahallenizde kentsel dönüşüm var(Okmeydanı). Hepiniz bunu biliyorsunuz. Orada 80 bin vatandaşın barınma sorunu var. ‘Oraya Şanzelize yapacağız’ diyorlar. Oraya o vatandaşlarımızın oturduğu yere Şanzelize yapıp, orada oturanları çıkarmak istiyorlar. 30 mart günü oylarınızı kullanırken, ellerinizi vicdanınıza götürmenizi istiyorum. O vatandaşlar için oy kullanacağınızı, onların barınma sorunları için oy kullanacağınızı unutmayın. O insanların hakkını gelin bizlerle birlikte, hep beraber koruyun” dedi.
Meydanda bulunanların "Heryer rüşvet, her yer yolsuzluk" sloganları attığı sırada Aylin Kotil’in konuşmasının ardından seçim otobüsüne çıkan Mustafa Sarıgül;
“Aylin Kotil hanımefendi; Nerede oturuyorsun, hangi ırktansın, hangi kültürden, hangi mezheptensin diye sormaz. Hangi partiye oy verdin diye sormaz. Zengin misin, fakir misin diye sormaz. Bir tek soru sorar. Allah’ın bana verdiği güçle size nasıl yardımcı olabilirim? der” diye konuştu.
Mustafa Sarıgül;  “Kasımpaşa’da bu gördüğünüz caddede esnaf arkadaşlarımın cebinden bir tek kuruş çıkmadan, Nişantaşı’nda Abdi İpekçi Caddesi’ni nasıl yaptıysam, bu caddeyi de öyle yapacağım. Orada Abdi İpekçi varsa, burada da Kasımpaşa var. Buraya ilk 1976 yılında geldim. O gün Kasımpaşa ne ise, bugün de üzülerek söylüyorum ki, teknolojik olarak aynı noktada. Bugün burada sayın Başbakanımız’ın Kasımpaşalı olduğunu, burada yaşadığını biliyorum. O nedenle sağ olsun sayın Başbakanımızla ilgili görüşlerimi, düşüncelerimi aile terbiyem gereği, CHP terbiyem gereği, bu konuşmaları burada yapmak doğru olmaz.” dedi.
Konuşması sırasında çevredeki binalardan pankart açanlara teşekkür eden Mustafa Sarıgül; “Şöyle birşey düşünün ki, 20 senelik süre içersinde evinizin boyasını, badanasını değiştirmezseniz, 20 senede aynı buzdolabı, aynı çamaşır makinesi kalmaz. 20 senede yorgunluk oluyor. Enerji düşüklüğü oluyor. Heyecan bitiyor, yüzler eskiyor, o nedenle Beyoğlu’nda da İstanbul’da yeni yüzlere, yeni değişimlere inşallah ihtiyaç var” dedi.
SİGARA İÇEN GENCİ DE UYARDI
Bu sırada topluluk arasında sigara için bir genci uyaran Mustafa Sarıgül,
“Allah seni kahretmesin, Bu yaşta çocuk sigara içer mi? Hayır gençler sigara içmeyecekler. Çevrenizdeki herkesi uyaracaksınız” diye konuştu.
"AK DEDİLER KARA ÇIKTI"
Seçim otobüsü ile AK Parti seçim irtibat bürosunun önünden geçen Mustafa Sarıgül, “AK Parti seçim bürosundaki analarımızı, bacılarımızı saygıyla selamlıyorum. Arkadaşlarımıza da hürmetlerimizi sunuyoruz. Demokrasi böyle birşeydir. Hizmet dönemidir, güzeldir. Ellerinizden öpüyorum anacım. Allah razı olsun hepinizden. Ak dediler, kara çıktı maalesef” dedi.