CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bahçelievler Piramit Restaurant'ta partili kadınlarla kahvaltıda buluştu. Burada yoğun ilgiyle karşılaşan Sarıgül, konuşmasını kameraların rahat görüntü alabilmesi için bir sandalyenin üzerine çıkarak yaptı. "AYAĞI YERE BASAN PROJELERLE GELİYORUZ"
CHP Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Saffet Bulut'un da eşlik ettiği Sarıgül, "İstanbul'da kin, nefret, sevgisizlik dönemini bitireceğiz, barış, özgürlük, demokrasi, insan hakları dönemi başlayacak" diyerek sözlerine başladı. Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde asla din, dil, ırk, kültür, mezhep farkı gözetmeyeceklerini belirterek, "İstanbul'da önemli bir sıkıntı baş göstermek üzere. Küresel ısınmanın olduğunu hepimiz biliyoruz, İstanbul'u 20 yıldır yöneten AK Parti iktidarına şu soruyu sormak istiyorum; siz 20 yıldan beri İstanbul'a kaç tane baraj yaptınız? O barajları siz yaptınız da biz mi görmedik? Sayın Kadir Topbaş'tan İstanbul'da nereye, nasıl baraj yaptı bunu İstanbullulara göstermesini rica ediyorum. Bizim çılgın projelerimiz yok. Bilimin, doğanın, hukukun, çevrenin, sivil toplum kuruluşlarının onayladığı son derece akılcı, ciddi, ayağı yere basan projelerle geliyoruz. İstanbul halkına müthiş bir şekilde hizmet sunacağız" diye konuştu. "AKLI İSTANBUL'DA FİKRİ SARIGÜL'DE"
Mustafa Sarıgül, Londra'dan İstanbul'a 3 saat 40 dakikada gelindiğini kaydederek, şunları söyledi: "Havaalanından bazen Bahçelievler'e 1.5, Kadıköy'e 4 saatte geçiyorsunuz. Ama bakıyoruz ki, 'her yere metro' diye yazmışlar. 20 yılda hangi ülkede kaç kilometre metro yapıldı, İstanbul'da kaç kilometre metro yapıldı. İstanbul'un ulaşım sorununu çözemediler, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Ama televizyonlara baktığınız zaman her şey güllük gülistanlık gibi gözüküyor. Türkiye'de 2 tane konu var; televizyonların gösterdiği Türkiye ile gerçek Türkiye son derece farklı. Mustafa Sarıgül, 15 yıldır Şişli Belediye Başkanı, hiçbir problem yok. Ankara'daki iktidar çevreleri Sarıgül'den kelime bahsetmiyorlar. Sarıgül, CHP'ye girdi, büyükşehir adayı oldu yine problem yoktu. Ne zaman anketler 25'ti problem yok, 30'du, 35'di problem yok. Anketler, yüzde 42'yi geçmeye başladı, aklı İstanbul'da fikri Sarıgül'de. Ankara'da adaylık açıklaması yapıyor, İstanbul'u konuşuyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz, o İstanbul'u konuşuyor. Döviz alabildiğine yükselmiş, o İstanbul'u konuşuyor. Üniversiteyi bitiren gençlerimiz işsiz, İstanbul'u konuşuyor. Ama niye İstanbul'u konuşuyor? Heyecanlanmaya başladı. Heyecanını anlıyorum, çünkü gitme vakti geldi. İstanbul'u aynı anlayış 20 yıldan beri yönetiyor. Bilmenizi arzu ediyorum ki, hem yoruldular, hem de yordular. İstanbul'un değişime, yeni bir enerjiye ihtiyacı var. İstanbul'da 'ben' dönemi bitecek, 'biz' dönemi başlayacak. İstanbul, artık Ankara'dan uzaktan kumandayla yönetilmeyecek, İstanbullular tarafından yönetilecek." "HER AMPULÜN BİR SÜRESİ VARDIR"
Katılımcılara seslenen Sarıgül, haklarını koruyacağını belirterek, "Ama AK Parti'ye oy veren yurttaşlarımın da haklarını koruyacağım. Niye biliyor musunuz? İktidar diyor ki; 'Bana yüzde 50 kafi. Yüzde 50'yi evde tutamıyorum'. Yani demek istiyor ki, yurttaşlarım ikiye bölünsünler. Biz, böyle bir şey diyemeyiz. Yurttaşlarımızın yüzde 20'sini, 30'unu, 40'ını değil, yüzde 100'ünü kucaklayacağız, yüzde 100'ünün de yüzünü güldüreceğiz. Bu iktidar, yesin, içsin, yatsın, kalksın Erbakan Hoca'ya dua etsin. Erbakan Hoca döneminde merhamet ağı vardı, şimdi menfaat ağına döndüler. Her ampulün bir süresi vardır. Ömür boyu yaşayan ampul yoktur. Ampulün vakti gelir, değiştirmezseniz, önce evde kontak yapar. evde kontak yaparsa, ev yanar. Evdeki yangını söndüremezseniz apartman, apartmandakini söndüremezseniz, mahalle, mahalledekini söndüremezseniz, İstanbul, Türkiye yanar. Sarıgül, tozda dumanda kalmaz, tozu dumana katar" dedi.
Sarıgül, daha sonra da esnaf ziyaretinde bulundu.