CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyet Gazetesini ziyaret etti. Gazetenin yazarları ve çalışanları tarafından alkışlarla karşılanan Balbay “Okurlarımın hakkını nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Onların sevgisini hak etmiş olmayı çok diliyorum" dedi.
Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay cezaevinden çıktıktan sonra ilk defa Cumhuriyet gazetesinin İstanbul'daki merkezine geldi. Burada yazarlar ve çalışanlar tarafından alkışlarla karşılanan Balbay, arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi. Balbay, tek tek gazetenin servislerini dolaşarak çalışanlarla kucaklaştı.
Karşılamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Balbay, "İçeride bir ahtım dışarı sağlıklı çıkmak, diğeri de bütün sevdiklerimi sağlıklı bulmaktı. Bugün Cumhuriyet'e geldim. Bugün burada kucakladığım insanlar arasında İlhan Selçuk, Deniz Som, Mehmet Sucu, Abdülkadir Yücelman olmasını isterdim. Çok kayıplarımız oldu. Birazda onların hüznünü hissederek geldim. Ama sonuçta hayat da devam etmek zorunda. Çok mutluyum. 4 yıl 9 ay bir saat gecikmeli geldim. Cumhuriyet benim yuvam, evim, çalışma yerim" dedi.
BALBAY:EN ÇOK DOSTLARLA BULUŞMAYI ÖZLEDİM
Cezaevinde kaldığı süre içinde en çok dostlar ile buluşmayı özlediğini söyleyen Mustafa Balbay, “İçerisi bir gram toprağın olmadığı bir yer. Onun için toprağı, ağaca dokunmayı özledim. Ankara'da bol bol ağaçlara dokundum.20 adet ağaç arkadaşım var benim. Bir de dolu salonlara bir şeyler anlatmayı özledim. Bundan sonra bol bol onu yapacağım. Okurlarımın hakkını nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Onların sevgisini hak etmiş olmayı çok diliyorum. İçeride en çok ne zaman çıkacağını bilemezsin ama nasıl çıkacağını sen bilebilirsin sen karar verebilirsin. Nasıl çıkacağıma ben karar verdim" diye konuştu.