Mehmet AYDIN/MUŞ, () - MUŞ'ta 31 Mart günü yağan kar ve ardından gelen soğuk yüzünden bu yıl ceviz ağaçları meyve vermedi. Muş'un Karlıdere, Üçevler, Cevizlidere, Arı ve İnardı köylerinde soğuklardan etkilenen ceviz ağaçlarının hiç ürün vermediğini belirten çiftçilerin başvurusu üzerine, hasar tespiti yapılarak durum bakanlığa bildirildi.
Soğuktan özellikle dağlık alandaki köylerin ceviz ağaçlarının etkilendiğini belirten Karlıdere Köyü Muhtarı Ferzende Demir şunları söyledi:
"31 Mart'ta yağan kar ve ardından etkili olan soğuklar nedeniyle Muş'un dağlık bölgesindeki yüzlerce ceviz ağacından bir tek ceviz bile alınamadı. Hepsi kurudu. Kendime ait 10 yıllık bir ceviz ağacından geçen yıl 4 teneke ceviz alırken, bu yıl bir tane bile alamadım. Bölgede önemli geçim kaynağı olan cevizden beklediğini bulamayan çiftçi zor günler yaşamaya başladı. Bu nedenle köylerde hasar tespiti yaptırdık. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz." 
Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çetin Kolos ise, "Soğuk nedeniyle ağaçlardan verim alınamadı. Bölgede ceviz yetiştiren üreticiler, ağaçlarında zarar tespiti yapılması için başvuruda bulundular. Ekiplerimiz köylerde inceleme yaptı ve hazırladığımız raporu bakanlığa gönderdik" diye konuştu.



(FOTOĞRAFLI)