MÜSTAKİL Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıyı değerlendirerek, "IŞİD’in, Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, başkonsolosumuz dahil birçok vatandaşımızı kaçırması, son derece vahim ve kabul edilemez bir durumdur" dedi.
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 18'incisi düzenlenen 'MÜSİAD Eğitim ve Başarı Ödülleri' töreninde konuşan Nail Olpak, Türkiye’nin ilk 3 aylık 4.3’lük büyüme verilerinin olumlu gelişmeler olarak gördüklerini söyledi. Olpak, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde Türk bayrağının gönderden indirilmesi ve Musul’da Türk Konsolosluğu’na yapılan saldırı hakkında da açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması gerektiğini ifade eden Olpak, şunları söyledi:
"Şiddetin yeniden başladığı bir dönemle manidar şekilde çakışan Türk Bayrağımızın, bir askeri birliğimizin içinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabul etmemiz mümkün değildir. Yine aynı döneme tesadüf edercesine İŞİD’in, devletimizin Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, başkonsolosumuz dahil birçok vatandaşımızı kaçırması da son derece vahim ve kabul edilemez bir durumdur. Öncelikli temennimiz, tüm kaçırılanların kurtarılmalarıdır. Bir başka temennimiz, bütün bu yaşananların kabul edilemezliğinin yanı sıra, bir tesadüf içerisinde olmasıdır. Son temennimiz ise bu yaşananların, ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması ve sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılmasıdır."
MÜSİAD olarak, demokrasinin ve barışın kök salması için üstlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Olpak, "Etnik ve dini ayrımcılığa, ötekileştirmeye hep karşı çıktık. Karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, ötekileştirmenin ne demek olduğunu çok iyi bilenlerdeniz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI