BALIKESİR’in Manyas İlçesi Boğazpınar Köyü yakınından geçen Mürvetler Deresi’nin yüzeyini kaplayan köpük ve suyun renginin kırmızıya dönmesi köylülerde tedirginliğe neden oldu. Köylülerin kaymakamlığa başvurması üzerine Balıkesir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar, dere suyundan örnek alarak incelemek üzere laboratuara gönderdi.
Balıkesir merkez Şamlı köyünden doğan ve Manyas Tepecik Köyü yakınlarında iki kola ayrılarak bir kolu Karadere aracılığı ile Ulubat Gölüne, diğer kolu ise Manyas Gölü’ne dökülen Mürvetler Deresi’nin üzeri köpüklerle kaplandı. Suyu da kırmızıya dönen dereyi gören vatandaşlar durumu Manyas Kaymakamlığı’na bildirdi. Kaymakamlığın başvurusu üzerine Balıkesir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen bir ekip dereden su örneği alarak incelenmek üzere laboratuara gönderdi.
Kirliliğin nedeninin laboratuar incelemesi sonucu ortaya çıkacağını söyleyen Boğazpınar Köyü Azası Ersin Kardaş, kirlilik nedeniyle deredeki sudan yararlanamadıklarını belirterek, "Hayvanları dereye salmadık. Köy camisinden duyuru yaparak halkın bu konuda duyarlı olmasını istedik. Köyün alt tarafında derenin kenarında az da olsa balık ölümleri görüldü. Bir an önce tahlil sonuçlarının çıkmasını bekliyoruz" dedi.