VAN'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Yukarı Argit Köyü Dinçbaş Mezrası'nda bulunan Dinçbaş İlkokulu'na, İstanbul Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu tarafından gönderilen kışlık giyecekler öğrencilere dağıtıldı.
Dinçbaş İlkokulu öğretmenlerinden Bengü Günay, öğrencileri için internet üzerinden yardım kampanyası başlattı. Günay, maddi yetersizlikler nedeniyle çocukların yazlık ve parçalanmış ayakkabılarla montsuz, deftersiz, kalemsiz okul gelmelerinin büyük sorun oluşturduğunu bildirdi. Bunun üzerine İstanbul Fatih Atatürk İmam Hatip Ortaokulu tarafından 'Benim olan senindir kardeş okul' adlı bir kampanya başlattı. Toplanan yardımlar da dün okula ulaştı. Gönderilen yardımlar okuldaki 71 öğrenciye Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu’nun da katıldığı bir programla dağıtıldı.
İnternet üzerinden yardım kampanyası başlatan ve soğuk kış günlerinde öğrencileri sevindiren okulun öğretmeni Bengü Günay, okuldaki birçok sorun için de kolları sıvadıklarını söyledi. Günay, "Muradiye’nin bütün yardımsever gönüllerini dolaştık onların desteği ve katkısıyla da amacımıza ulaştık. Öncelikle okulumuzun çevre düzenlemesini, ihata duvarını, boyasını yaptık. Daha sonra da kırsal kesimde olan öğrencilerimize de katkımız olsun istedik. İstanbul’un Fatih semtindeki Atatürk İmam Hatip Ortaokulu ile kardeş okul olduk. 'Benim olan senindir kardeş okul’ sloganlarıyla 71 öğrencimize yardım gönderildi. Emeği geçen okula ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz" dedi.