VAN'ın Muradiye İlçesi'nde Aşçılık ve İnşaat İşleri Mesleki Eğitim Projesi kapsamında açılan aşçılık kursunda 15 kadın dünya mutfağının farklı ürünlerini yapmayı öğreniyor. Kaymakam Oğuz Tanrıkulu, yetenekli ve istekli olan kursiyerlerin ildeki turistik alanlarda istihdam edilmeleri için destek vereceklerini söyledi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen "Muradiye'de Aşçılık ve İnşaat İşleri Mesleki Eğitim Projesi" kapsamında Muradiye Anadolu Lisesi'nde oluşturulan ve modern standartlar kazandırılan mutfakta, 15 kadın kurs alıyor. Mutfak Akademisi'nden getirilen eğitmen Burhan Can tarafından verilen eğitimlerle kursiyerler, Anadolu, İtalyan ve Fransız mutfakları gibi dünya mutfaklarınn zenginliklerini Muradiye'ye taşıdı. Yemek çeşitlerini bildiklerini fakat servis konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten kursiyerler bu kurs kapasamında bilinçlendiklerini söyledi. Kursiyerleri ziyaret eden Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu ve eşi Neslihan Oğuz Tanrıkulu, kurs sonunda yetenekli ve istekli olan kursiyerleri ildeki turistik alanlarda istihdam edilmeleri için destek vereceklerini söyledi.
Aldıkları kursla birlikte evde uygulama yaptıklarını belirten kursiyerler, evdeki sunum şekillerinin bile çok değiştiğini, evdekilerin artık her gün değişik bir şeyler beklediğini, aldıkları sertifikayı evde saklamak istemediklerini, gelir elde etmek ve aileye katkı sunmak istediklerini söylediler.

SS(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)