VAN'ın Muradiye İlçesi'nde bir grup vatandaş, elektrik kesintilerini protesto etmek için Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) Muradiye İlçe İşletme Baş Mühendisliği önünda basın açıklaması yaptı. Yaşadıkları sıkıntıları taşıdıkları pankartlarda dile getiren vatandaşlar, kış aylarının gelmesi ile birlikte kesintilerin arttığını ileri sürdü.
Muradiye merkezi ile bazı köylerde yaşayan yaklaşık 50 kişi, EDAŞ İlçe İşletme Baş Mühendisliği önünde biraraya geldi. Ellerinde, 'Elektrik haktır, hakkımızı istiyoruz', 'Borcumuz yok, elektrik de yok', 'Elektriğimizi kesme, bizi karanlıkta bırakma', 'Aydınlık geceler istiyoruz' pankartları taşıdı. Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Durmaz, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte elektrik kesintilerinin arttığını söyledi. Durmaz şöyle konuştu:
"21'inci yüzyılda elektrik kesintileri normal bir durum değildir. Bizler her akşam karanlıklara gömülmeye mecbur değiliz. Ortaçağ teknolojisinin bu dönemde bize yansıtılması doğru bir anlayış değildir. Bugüne kadar kaçak elektrik bahanesiyle bizi mağdur eden zihniyet, dijital sayaçlarla bunu ortadan kaldırdıkları halde aynı sıkıntıları çekmeye devam ediyoruz. Borç dediniz, borcumuzu da ödedik. Buna artık 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Elektrik kesintisi olduğunda EDAŞ'ı arıyoruz ancak muhatap bulamadığımız gibi hakaret görüyoruz. Bu anlayışı kabul etmiyor ve artık aydınlık günler bekliyoruz. Muradiye ve köylerine elektrik kesintisi olmayan bir yaşam diliyorum."
Selahattin Merter adlı vatandaş ise öğrencilerin mağdur olduğunu belirterek, "Benim öğrencim, 'Baba yapacak bir şey yok mu? Öğretmen bana ödev vermiş, karanlıkta yapamıyorum. Öğretmen bana kızacak' dedi. Ben el feneri tutarak ödevini yapmasına yardımcı oldum, yapacak bir şey yok, her gün halimiz bu" ifadelerini kullandı.