Türk sinemasının usta isimlerinden Münir Özkul, 93 yaşında, evinde vefat etti. Canlandırdığı “Mahmut Hoca” ve “Yaşar Usta” karakterleriyle Türk izleyicisinin hafızalarında yer edinen Özkul, uzun süredir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi görüyordu.

SON VEDA PAZAR GÜNÜ… Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, usta sanatçının, 7 Ocak Pazar günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağını açıkladı: Pazar günü Muhsin Ertuğrul’da tören olacak arından Teşvikiye’de cenaze namazı olacak. “DEFALARCA ASILSIZ HABERLERLE…”

Güner Özkul, gözleri dolarak, “Biliyorsunuz uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle aslında bugüne biraz hazırlanmış olduk. Hepimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

CENAZESİ BÖYLE ÇIKARILDI

93 yaşında vefat eden usta sanatçı Münir Özkul’un cenazesi evinden alınarak morga götürüldü. Gözyaşlarına hakim olamayan Özkul’un kızı Güner Özkul’un babasının cenazesine duygu dolu bakışı dikkat çekti.

“Gidişi çok ani oldu beklemiyorduk” diyen Güner Özkul “Babam son nefesini verirken ses çıkarttı” açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sinema ve tiyatro sanatçısı Münir Özkul’un vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI Türk sinema ve tiyatrosunun saygıdeğer isimlerinden biri olan Münir Özkul’un vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Canlandırdığı karakterler; oyunculuğu ve sanatçı kişiliğiyle, tüm vatandaşlarımızın sevgisini kazanan kıymetli sanatçımız, usta oyuncu Münir Özkul, gelecek nesiller tarafındandan da her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Türk tiyatrosuna ve sinemasına değerli katkılarıyla milletimizin gönlünde taht kuran merhum Münir Özkul’a Allah’tan rahmet; sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.