Taner YENER/İSTANBUL,() KERKÜK’te uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Münir Kafili için Süleymaniye Camii’nde Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

BU ORDUNUN TÜRKMENELİ’NE GİDİP SOYDAŞLARINI KURTARMASI GEREKİYOR

Türkmen bayrağı altında kılınan gıyabi cenaze namazının ardından konuşan Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Başkanı Savaş Avcı, “Münir Kafili’nin uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmasını şiddetle kınıyoruz. Bugün Irak’ta Türkmen’lere karşı bir katliam gerçekleştirilmektedir. Türkmeneli’nin yarısı IŞİD’in elinde, diğer yarısı peşmergelerin elindedir. Türkmen’ler maalesef sahipsiz kalmışlardır. Ankara bu insanların seslerini duymamaktadır. Mukaddes ülke Türkiye sesini çıkarmamakta. Gazze, Rabia için ağlayanların katledilen Türkmen’ler için gözlerinin yaşı bile akmıyor. Buradan Türk hükümetine sesleniyoruz. Nasıl ki Kıbrıs’ta soydaşlarımızı kurtarmak için Türk ordusunu oraya gönderdiniz. Bugün bu ordunun Türkmeneli’ne gidip soydaşlarını kurtarması gerekiyor. Türkmenleri namus ve şereflerini korumaları için silahlandırın. Ya da NATO ve BM ile birlikte güvenlikli bir bölge tahsis ettirin.” dedi.

ORADAN ANADOLU’YA GEÇECEKLER

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, “Bugün yanıbaşımızdaki Irak’ta, Türkmeneli’nde şehit olan insanların müsebbibi iktidardır. Irak’ta Şiiler, Kürtler ve Araplar olmak üzere üçe bölmek istiyorlar. Oradan Anadolu’ya geçecekler. Yani Türkiye toprakları. Burada da aynı şeyi gerçekleştirmek isteyecekler. Orada provasını yapıyorlar. Onun için Türk milletinin uyanması lazım. “ dedi.

(FOTOĞRAFLI)