Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA’da 65 yaşındaki Münevver Ercan, konser için Antalya’ya gelen ünlü piyanist Fazıl Say’a köy yumurtası hediye etti. Say, Münevver teyze ile piyano çaldı.

Antalya’nın Elmalı İlçesi’ne bağlı Bayralar Mahallesi’nde oturan Münevver Ercan, kendisiyle aynı adı taşıyan 13 yaşındaki torunu sayesinde müzikle tanıştı. Torunuyla birlikte okuldaki müzik eğitimlerine katılan Münevver Ercan’ın müziğe ilgisi arttı. Mahalledeki Durmuş Yener Ortaokulu’nun müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu’nun derslerine katılan Münevver Ercan, piyano dersleri almaya başladı.

FAZIL SAY’A YUMURTA HEDİYE ETTİ

Kendini müzik konusunda ilerleten 3 çocuk, 6 torun sahibi Münevver Ercan, bir eser boyunca Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nı da yönetti. Ünlü piyanist Fazıl Say’ın konser için Antalya’ya geldiğini öğrenen Münevver Ercan, konser alanına giderek Say’a köy yumurtası hediye etti.

FAZIL SAY’I DAVET ETTİ

Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu ve torunu ile birlikte gelen Münevver Ercan, Fazıl Say’ın daveti üzerine piyanonun başına oturdu. Fazıl Say ile birlikte piyano çalan Münevver Ercan, “Senin namını duydum, geldim. Bizim köye de buyurup geleceksin. Bu sene olmazsa seneye geleceksin” dedi.

‘TEYZENİN İLGİSİ HEPİMİZİ SEVİNDİRDİ’

Piyanist Fazıl Say, Münevver Ercan’ı tanıdığını belirtirken, “Facebook’tan izliyorum. Teyzenin bu ilgisi hepimizi sevindiriyor. Örnek bir davranış” dedi. Fazıl Say, Münevver Ercan’a Mozart ve Beethoven’i tanıyıp tanımadığını sordu. Münevver Ercan, “Tanımaz mıyım. Beethoven’in kitabını okuyorum” diye yanıt verdi.

‘TAVUKLAR YUMURTLADI TOPLADIM GELDİM’

Fazıl Say’ı daha önce internetten izlediğini, canlı olarak gördüğünde ise çok heyecanlandığını söyleyen Münevver Ercan, “Tanıştığımız daha iyi oldu. Heyecanlandım, canlı canlı görmemiştik. Yumurta hediye ettim, köy yumurtası. Sabah yumurtladı tavuklar, topladım geldim” diye konuştu.

HİÇBİR ETKİNLİĞİ KAÇIRMIYOR

Müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu ise Münevver Ercan’ın hiçbir müzik etkinliğini kaçırmadığını belirterek, “Münevver teyzem bizi bütün etkinliklerde olağanüstü destekledi. Bizleri her konuda yalnız bırakmıyor. Fazıl Say’ı, torunu internet vasıtasıyla izletmiş, canlı olarak ilk kez izliyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI