HÜRRİYET Gazetesi Web Koordinatörü Bülent Mumay, Ege Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi panelinde yaptığı konuşmada, Türk insanın haber sitelerinde okumaktan daha çok video seyrettiğini söyledi. Mumay, “Sitemize videoları izlemek için gelen ziyaretçi sayısı günde 3 milyonu geçiyor. Videolara talep oldukça fazla. Çünkü halkımız uzun yazıları okumaktan sıkılıyor” dedi.
EGİAD tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sektör Tanıtım Günleri ve İş Zirvesi kapsamında 'Medya Etik ve Demokrasi' konulu panel düzenledi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel'in moderatör olduğu panele Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer ve Hürriyet Gazetesi Web Koordinatörü Bülent Mumay konuşmacı olarak katıldı. 
Bülent Mumay, internet haberciliğinin sıcak bilgiye anında ulaşmak açısından oldukça önemli olduğunu, ancak yazılı basından da vazgeçilmeyeceğini belirtti. Gazetelere olan ihtiyacın her zaman süreceğini söyleyen Mumay, “Türkiye’deki okurlarımız sadece internet ve ajans haberleriyle yetinmiyor. Hangi haberi nereden, nasıl alacağını bilen bir kitleye hitap ediyoruz. Beklentiler ise oldukça yüksek. Sizden dünyanın bir ucunda olan herhangi bir gelişmeyi anında aktarmanızı isterler. Bu anlamda teknolojik olarak cihazların geliştirilmesini sağlamak gerekiyor” dedi.
“OKUMAKTAN DAHA ÇOK SEYREDİYORUZ”
Türk insanın haber sitelerinde okumaktan çok videolarını izlediğini söyleyen Mumay, “Sitemize videoları izlemek için gelen ziyaretçi sayısı günde 3 milyonu geçiyor. Videolara talep oldukça fazla. Çünkü halkımız uzun yazıları okumaktan sıkılıyor. TV izleme oranlarını da düşünürsek bu normal bir sonuç ancak tehlike arzediyor” diye konuştu. Köşe yazarlarının okunma oranlarının da yüksek olduğunu belirten Mumay, insanların yaşamını etkileyen, yaşam biçimi ile insanların iç dünyasına dokunan köşe yazılarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.
“HER YER KONUT”
Türkiye'nin imar, coğrafya ve yeşil alan yönünden paramparça edildiğini söyleyen Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, “Ülkede kaldırım yapacak yer kalmadı. Her taraf konutlandırılmış durumdadır. Ülke olarak yabancı sermayenin elindeyiz. Taşeron bir ülke haline getirildik. İstanbul şu an hoyratça yağmalanıyor. Doğa ciddi şekilde yok ediliyor” dedi.
“TÜRKİYE KENDİ PUANINI KIRIYOR”
Türkiye'de basının özgürlüğü açısından son derece kötü bir zamanı geçirdiğini söyleyen TGF ve İGC Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye'de 10 bine yakın basına ilişkin dava bulunmaktadır. Yaklaşık 200 gazeteci cezaevlerindedir. Bu durum bir dönüşümün sonuçlarıdır. Ama artık gazeteciler korkmuyor. Artık biraz daha bazı şeyler yazılmaya başlandı. Türkiye'de kendi puanını kendi kıran bir ülkedir. Cezaevlerindeki terörist sayısında birinci sıradayız. Çünkü yasalarla terörist olmayanları bile terörist yapan bir ülkeyiz. Rüşvet, orman yangınları, kadına şiddet ve çocuk ölümlerinde birinci sıradayız. Milletvekili ve asker tutuklu sayısında dünya birincisiyiz. Bizim bütün bunları aşmamızın yolu basın ve ifade özgürlüğünün savunulmasıdır. Bu yaparken samimiyetle ve içtenlikle yapmamız gerekiyor” diye konuştu.