Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE ve Edirne sınırlarından Yunanistan'a kaçmak isteyen mülteciler konusunda işbirliği yapmak üzere Türk ve Yunan taraflarının katılımıyla yapılan toplantıların üçüncüsü Çanakkale'de gerçekleştirildi.
Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan geri kabul protokolünün uygulanmasına dair irtibat noktaları adlı toplantılarının üçüncüsü Çanakkale'de yapıldı. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk, Atina Yabancılar ve Sınırlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı General Tsovknadis Loakiw, Batı Trakya Sınır ve Yabancılardan Sorumlu Bölge Müdürü Yarbay Sevdinidis Michael, Yunan Sahil Güvenlik yetkilileri ile Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) temsilcileri toplantıya katıldı.
İşbirliği, tecrübe paylaşımı, bölgedeki düzensiz göçmenlere karşı yapılan yakalamalar gibi konuların görüşüldüğü toplantıya Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan düzensiz göç ve bu hususta yaşanan sorunlar görüşüldü. Geri kabul protokolünün uygulanmasına ilişkin hususlar değerlendirildi.
Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, ülkenin düzensiz göçle mücadelede vermiş olduğu önem ve gayretin daha etkin bir şekilde anlatılması, tüm kurumların bu doğrultudaki çalışmalarının yansıtılması, geçiş noktalarının belirlenmesi, bu noktada yapılan çalışmalar, sınır hattına ulaşan güzergahların tespiti ve bu güzergahlarda alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğünü belirtti.

FOTOĞRAFLI