Almanya'da aşırı sağcı Ulusal Demokratik Parti (NPD) milletvekili Werner Klawun İslam'ı seçti. Daha önce göç ve mülteci karşıtı olarak bilinen 75 yaşındaki Klawun, şimdilerde Suriye, Irak ve Afganistan'dan gelen mültecilerin en büyük destekçisi oldu.
Almanya'da yayımlanan Bild gazetesine konuşan ve adını İbrahim olarak değiştiren Klawun, büyük Alman şairi Johann Wolfgang von Goethe'nin Doğu Divanı'nı, İslam ve Peygamber Muhammed'e (SAV) övgü içeren şiirlerini okuduktan sonra, İslam'ı yakından tanımak istediğini, Kuran-ı Kerim'in Almanca mealini okumasının ardından da Müslüman olmaya karar verdiğini anlattı.
İslam'a girmesiyle düşüncesinin tamamen değiştiğini, geçmişle ilişkisini ifade eden Klawun, 'İslam ve Müslüman karşıtı aşırı sağcı bir parti üyesi olarak geçmişle alakamı kesmek yeterli değil, diye düşündüm. Geçmişin izlerini silmek için daha büyük işler yapmak istedim. Mültecilere yardım etmeye başladım' şeklinde konuştu.
Klawun, 2014 yılında eşinin çocuklarını da alarak onu terketmesinin ardından yaşları 18-30 arası ikisi Suriyeli 4 mülteciyi evinde barındırmaya başladığını ve sığınmacıların kendisine bir aile olduğunu anlatan Klawun, "Onlara yardım ettiğim gibi bana şimdi yardım ediyorlar. Emekliye ayrıldıktan sonra 900 Euro olan maaşım yetmeyince onlar bana yemek veriyorlar.." diye konuştu.