Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi tarafından, Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM)'ne hediye edilen Nazım Hikmet büstü bugün törenle açıldı.
Kadıköy'deki sanat merkezinin bahçesine konulan Nazım Hikmet büstünün açılışına Müjdat Gezen başta olmak üzere Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Nazım Hikmet Vakfı Başkan Yardımcısı Tarık Akan, Gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Yönetmen Kandemir Konduk ile sanat merkezinin öğrencileri katıldı.

"AYRILIYORUM AMA BU HAYATTAN AYRILMIYORUM"
Saat 14:00'de Müjdat Gezen Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleşen törende açılış konuşmasını Müjdat Gezen yaptı. Gezen, Nazım Hikmet büstünü Büyükçekmece'de gördüğünü ve çok beğendiğini belirterek, "Sayın Hasan Akgün bir benzerini armağan etti. Nazım'ın vasiyeti altında yazıyor" şeklinde konuştu.
Büstü hediye eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de "Bu kadar muhteşem" diye nitelediği insanlarla bir kaç dakika da olsa bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Burada gerçek Cumhuriyetçi, Atatürkçü candan, bütün yürekleriyle özümsemiş insanlarla beraber olmak bana büyük mutluluk vermiştir" dedi.
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de MSM'nin hemen yanına bir park yaptıklarını hatırlatarak," Müjdat'tan izin aldık. Oraya modern bir heykel gelecek. İnanıyorum ki okulla çok bütünleşecek" şeklinde konuştu.  Kadıköy belediye başkanlığından yakından ayrılacağını hatırlatan Öztürk, "Ayrılıyorum ama bu hayattan ayrılmıyorum. Yine Atatürk'ün yolunda. Yine demokrasi yolunda hep birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.

RUTKAY AZİZ: ELBET GÜNEŞLİ GÜNLERİ GÖRECEĞİZ.
Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz de büstün açılışı için gerçekleşen törende söz aldı. MSM'nin öğrencilerinin çok şanslı olduğunu söyleyen Aziz, " Şaire 'günaydın' diyerek güne başlayacaklar. Şair de onlara ' elbet güneşli günleri göreceğiz çocuklar' diyecek. Bu umut hayata geçene kadar hep beraber yarınlara yürüyeceğiz" dedi.

TARIK AKAN: MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ
Nazım Hikmet Vakfı Başkan Yardımcısı sıfatıyla konuştuğunu söyleyen ünlü oyuncu Tarık Akan da, "Nazım bizim hocamız. Bizi biz yapan Nazım Hikmet. Sizleri de siz yapan Nazım Hikmet olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Bunu bizim elimizden hiç kimse alamayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar" diye konuştu.

UĞUR DÜNDAR'DAN TÜRGEV ESPİRİSİ
Gazeteci Uğur Dündar konuşmasıyla herkesi güldürdü. İki sitemi olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Dündar, "Birisi Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e, şu gördüğünüz güzelim parkı TÜRGEV'e bağışlamak varken sizlerin hizmetine sunmuş, oysa hayır işi yapabilirdi, bağışlayarak" diye konuştu.
Dündar'ın bu sözleri öğrenciler tarafından alkışlandı. İkinci siteminin Büyükcekmece belediye başkanına olduğunu söyleyen Dündar sözlerini, " Ötekiler balya balya dolarları taşırken; oradan bu tarafa Nazım Hikmet heykelini taşıdı. Çok değerli bir çaba. Ötekilerden bizi ayıran da bunlar" diye tamamladı.

ÖZDİL'DEN MSM'YE ÖVGÜ
Son olarak konuşan Gazeteci Yılmaz Özdil de, 'yasaklar okyanusu içinde bir ada' olarak nitelediği Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin bir çakıl taşı olabildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Özdil, " Sizler de buranın bir parçası olduğunuz için torunlarınıza bile bırakabileceğiniz bir mirasa sahipsiniz" dedi.

NAZIM'LA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER...
Konuşmaların ardından Müjdat Gezen Kültür Merkezi Bahçesi'ne konuşan Nazım Hikmet  büstü Müjdat Gezen, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, Nazım Hikmet Vakfı Başkan Yardımcısı Tarık Akan, Gazeteciler Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Yönetmen Kandemir Konduk tarafından açıldı. Açılışın ardından katılımcılar büstün önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)