VALİ TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Gürpınar'ın Yalınca Köyü Çalık Mezrası'nda hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesine Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul taziye ziyaretinde bulundu. 
Bbaşsağlığı dileyen Vali Doğan ve beraberindekiler 30 aile fertlerinden olayı dinledi. Taziye çıkışı açıklama yapan Vali Aydın Nezih Doğan, olayın devletin imkanlarıyla bağdaşmadığını söyledi. Vali Doğan, şöyle konuştu:
"Bir evladımızı kaybettik. Sağlık bakanımız da aile fertleriyle telefonla görüştü. Valilik olarak idari soruşturma başlattık. Sağlık Bakanlığı da soruşturma başlattı. Arkadaşlarımızla bir daha böyle olayların yaşanmaması için değerlendirme yaptık. Bu güne kadar onlarca defa devletimizin imkan, helikopterleriyle, hava ve kara ambulanslarıyla, hiçbir arızaya mahal vermeden müdahele ettik. Ancak, küçük şahsi hatalardan dolayı sistem arıza verdi ve bedeli ağır oldu. Bu konuda gereğini yapacağız. Böyle bir sonuç varsa ihmal vardır. Devletin milyonlarca lira harcayarak kurduğu sistem vardır. Karla mücadele araçları, hava ambulansları, haberleşme sistemi dünya standardında yapılmış sistemlerdir. Bu sistemlerde çalıştırılan insanlardan birisi küçük bir hata yapınca sistem sorun oluşturuyor. Şimdi bu insani hataları bertaraf etmek için yeni sistem kurmamız lazım."