TÜRKİYE Oryantiring Federasyonu, 2'nci Kademe Oryantiring Yarışması 60 kulüpten 970 sporcunun katılımıyla Muğla’da başladı.
Muğla Kent Ormanı'nda düzenlenen 2'nci Kademe Oryantiring Yarışması'nın ilk gününde uzun mesafeli bölümdeki sporcular, pusula ve haritayla hedefleri bularak puan toplamak için mücadele etti. Yarın ise şehir merkezindeki eski sokaklarda kısa mesafeli yarışlar düzenlenecek.
2014’TE KEMER’DE ULUSLARARASI ORGANİZASYON
Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr.Tekin Çolakoğlu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte başarılı bir organizasyona imza attıklarını belirterek, “Yüzlerce sporcumuz, arazide yarışıyor. Yarın da kent merkezinde kısa mesafede bir yarışımız olacak. Muğla, doğal ortamıyla oryantiring için çok müsait bir alan. İlerleyen yıllarda ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenleyebiliriz. Federasyon sadece yönlendirici bir kurum olsun istiyoruz. 2014 yılı şubat ve mart aylarında Antalya'nın Kemer bölgesinde uluslararası bir organizasyonumuz var. Türkiye’de ilk defa dünya kupasına ev sahipliği yapacağız. Bizim için önemli bir tecrübe olacak. Ülkemizin prestiji için çok güzel olacak. Kemer’de tüm hazırlıklarımız yapıldı. 250’nin üzerinde elit sporcu bekliyoruz. Oryantiring branşı, önümüzdeki yıllarda yükselen bir trend olarak karşımıza çıkacak” dedi.
BİNE YAKIN SPORCU KATILDI
Oryantiringin cihazsız bir şekilde yön bulma sporu olduğunu belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ise, bunun için haritalar çizildiğini söyleyerek uygun yerler tespit edildiğini ifade etti. Müdür Çeker, “Biz ikinci ayağını burada iki aşamalı olarak düzenliyoruz. Birincisi ormanda bir ay, şehir merkezinde de bir ay harita çizimi devam etti. Bu yarışmaya bine yakın antrenör, sporcu ve yönetici katıldı. Bu tür organizasyonlara ilimiz hazır” diye konuştu.