Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - YEREL seçimlere bu yıl ilk kez büyükşehir olarak giren Muğla’da CHP’li Osman Gürün tekrar başkan seçilirken, yeni kurulan ilçelerden Menteşe’de CHP’li Bahattin Gümüş, Seydikemer’de ise AK Parti’li Yakup Otgöz ipi göğüsleyen isimler oldu. CHP, Dalaman ve Ula’da da seçimi kazandı.
Yerel seçimlerde Muğla’da en kârlı çıkan parti CHP oldu. CHP’ye en büyük zaferi yaşatan ilçelerden biri ise Dalaman oldu. Muhammet Şaşmaz, mevcut MHP’li Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ı az bir oy farkıyla geride bırakarak seçimi kazandı.
AK Parti yönetimindeki Ula'da ise iki dönem önce belediye başkanlığı yapan CHP’li Ümit Karaaslan bayrağı geri aldı. Fethiyeli seçmenler ise MHP’den istifa ederek DP saflarına katılan mevcut Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile yola devam kararı aldı. AK Parti’den Kavaklıdere Belediye Başkanlığı için adaylığını koyan Mehmet Demir ise rakiplerine fark attı. CHP’nin mevcut belediye başkanları Ali Acar (Marmaris), Mehmet Kocadon (Bodrum), Hasan Karaçelik (Ortaca), Salih Erbay (Köyceğiz), Hasan Haşmet Işık (Yatağan), Şener Tokcan (Datça), Muhammet Tokat (Milas) ise güven tazeledi. MHP’nin il genelinde hiç belediye kazanamaması parti teşkilatında şok etkisi yarattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, “Bize bu büyük zaferi yaşatan değerli hemşehrilerimize sevgilerimi sunuyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Üzerimizde şu an büyük bir yük var. İl genelinde başarılı çalışmalara imza atacağız. Hizmette sınır tanımayacağız. 7’den 70’e herkesin başkanıyım. Hayatın bayram olmasını istiyoruz. Kimseyi ötekileştirmek istemiyoruz. Görev yaptığım sürece kapıma gelen hiç kimseyi geri çevirmedim. Diğer aday arkadaşlarımız ile kaliteli bir seçim çalışması yaptık. Birbirimizi üzmedik. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti adayı Mansur Harmandar ise “Ekibimiz ile gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ancak milletimiz böyle takdir etti. Karara saygılıyız” diye konuştu.

CA(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)