TOPRAĞA VERİLDİLER
Muğla'nın Kavaklıdere İlçesi'nde, serinlemek için girdiği orman işletmesine ait yangın söndürme göletinde boğulan Hakan Şahin ve İsmail İnan, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şahin'in Kavaklıdere ilçesi Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazına Vali Mustafa Hakan Güvençer, Kavaklıdere Kaymakamı Doğan Kemelek, AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Demir, ölen gencin babası Sait Şahin, annesi Arzu Şahin ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hakan Şahin, gözyaşları arasında Kavaklıdere Şehir Mezarlığı'nde toprağa verildi.
İKİSİ DE LİSANSLI TEKVANDOCU
İki arkadaşın Kavaklıdere Halk Eğitim Merkezi Tekvando takımında yer aldığını ve lisanslı sporcu olduklarını belirten Antrenör Halil Özduran, "Hakan ve İsmail siyak kuşakta tekvando yapan başarılı öğrenci ve sporcularımızdı. Altı yıldır birlikte eğitim görüyorlardı, Hakan, siyah kuşakta en son Eskişehir'deki maçlarda grup birincisi olmuştu. Onlardan gelecekte çok şey bekliyorduk" dedi.
KONUŞMA UZAYINCA VATANDAŞ GERİLDİ
Ölen diğer genç İsmail İnan için de aynı saatlerde Çayboyu Mahallesi'ndeki evinin önünde tören düzenlendi. Törene baba Dursun İnan, anne Medine İnan, ablası 18 yaşındaki Azime İnan ile yaklaşık 500 kişi katıldı. Anne İnan'ın, kızının ve akrabalarının desteği ile ayakta güçlükle durabildiği görüldü. Yağmur altında caneze namazının kılınmasını bekleyen topluluk, Muğla Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu'nun konuşmasını bir saatte yakın uzatması üzerine gerildi. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in diğer cenazeye katıldığını ve gelmek üzere olduğunu belli aralıklarla söyleyen Müftü Yardımcısı Küçükoğlu'na cenazeye katılanlar, "Vali için cenaze töreni bir saat bekletilir mi aramızda çocuklar, yaşlılar var, kıldırın namazı" diyerek cevap verdi. Tepkilerin artması ve Vali Güvençer'in de gecikmesi üzerine, İsmail İnan'ın cenaze namazı kılındı. İsmail İnan'ın cenazesi, namazınr ardından mahalle mezarlığına götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülmesinden 15 dakika sonra Vali Güvençer gelebildi. Aileye mezarlıkta başsağlığı dileyen Vali Güvençer, daha sonra ayrıldı.

Yaşar ANTER- Cavit YILDIRIM/YATAĞAN (Muğla), ()

YA,CY(AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)