MUĞLA'da son yılların en soğuk günleri yaşanıyor. Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 4 dereceye kadar düşünce, ağaç ve bitkiler buz tuttu. Bazı çiftçiler, seralarda bitkilerin donmasını önlemek için soba yaktı. Meteoroloji yetkilileri de don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.
Sibirya soğukları Türkiye’nin en batısındaki Muğla’da da kendini hissettirdi. Ortaca İlçesi Karaburun, Arıkbaşı ve Ekşiliyurt mahallelerinde yaşayanlar, bugün sabah saatlerinde evlerinden çıktıklarında, ağaç ve bitkilerin buz tuttuğunu gördü. Limon ve portakal ağaçlarının dondan etkilendiği bölgede fırtına nedeniyle bazı seralarda da hasar oluştu. Sera sahiplerinin ürünlerin dondan etkilenmemesi için sabaha kadar seralarda nöbet tuttukları görüldü. Çiftçiler bitkilerin donmasını önlemek için soba yakarak önlem aldı.
Muğla Meteoroloji yetkilileri bölge üreticilerini dona karşı uyararak hava sıcaklığının gece sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğünü bildirdi. Sıcaklıkların, hafta sonuna kadar aynı şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada, özellikle serası bulunan üreticiler ve sürücüler don ile buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Hava sıcaklığının gelecek hafta başında artacağı belirtildi.