Mükremin ÖKSÜZGİL/KAYSERİ, () - KAYSERİ Müftülüğü,  kentteki Suriyeli sığınmacılar için iftar yemeği verdi. Müftü Ali Maraşlıgil, Suriyeliler'e gereken  para, gıda ve giyim yardımlarının da yapıldığını söyledi.
Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacılar için Müftülük yemekhanesinde verilen iftar yemeğinde konuşan Müftü Ali Maraşlıgil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Hiç kimse, kimsesiz kalmasın’  çalışması nedeniyle Suriyelilerle bir araya geldiklerini söyledi. Camilerdeki imamlar yardımıyla şehirde yaşayan Suriyeli ailelere, para ve hediye çeki yardımı yaptıklarını anlatan Maraşlıgil, ailelerin acılarına ortak olduklarını ve bu acıyı dindirmek için gerekenleri yapacaklarını belirtti. Kentte yaklaşık 4 bin Suriyeli yaşadığına dikkat çeken Maraşlıgil, şöyle konuştu;
"Merkez ve taşra teşkilatlarımızla 'kimsesiz' diyebildiklerimiz, kimsesiz olduklarını düşündüğümüz insanlarla bir iftar sofrasında beraber olmak ve sıkıntılarını paylaşmak, bir nebze de olsa acılarını dindirmek için bir çalışma yaptık. Geçmişte bizi birbirimizden ayırmak isteyen, müslüman Türklerin Hırıstiyan olduğunu söyleyen insanlara karşı bir yerde cevap niteliği taşıyor. Suriyeliler geldi, bizim ülkemizde sıcak bir karşılama gördü. Vatanımızı vatan, ailelerimizi aileleri bildi. Buradaki insanlığı, Müslümanlığı gördüler. Bu bizim daha çok kaynaşmamıza, İslam aleminin tevhidine vesile oldu. Bu insanlar, canlarını kurtarıp, buraya geldiler ve muhacir oldu. Camilerdeki imamlarımız bu muhacirlerle irtibat sağlayıp, yardımları sağlıyoruz."

FOTOĞRAFLI