TOKAT'ta İl Müftülüğüne bağlı hizmet veren Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nu, çoğunlukla kadınların aradığı ve daha çok ailevi sorunlar iletildiği belirtildi.
Kent merkezinde 2009 yılında, Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan 700 yıllık Sümbül Baba Zaviyesinde kurulan, İl Müftülüğüne bağlı Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, halka dini bilgiler vererek, rehberlik hizmeti yerine getiriyor. Günde onlarca kişinin aradığı rehberlik bürosunda bulunan kadın hocalar, sıkıntılarını dile getirerek çeşitli sorular yönelten kişilere yardımcı olmaya çalışıyor. Rehberlik bürosunu arayan kişilerin büyük bir çoğunluğu, ailevi sorunlarını anlatıyor.
"KADINLARA DESTEK VERİYORUZ"
Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu hakkında bilgi veren Tokat Müftü Vekili Selahattin Şanver, son zamanlarda kadına yönelik şiddetin arttığını belirterek, "İlimsiz, kültürsüz, irfandan, kitaptan nasibini almamış bazı insanlar kadınlarını dövüyorlar, şiddete tabi tutuyorlar, işkence ediyorlar, cinayetlere varıncaya kadar kadına yönelik şiddet maalesef gittikçe artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız böyle bir çalışma başlattı. Müftülüklerimizin bünyesinde aile irşat büroları açıldı. Kadınlara yönelik hizmet veriyoruz. Şu anda orada 4-5 bayan vaizimiz var. Orada kadına yönelik, aileye yönelik kadınlarımızı eğitmeye çalışıyoruz. Orayı bir nevi kadın yuvası gibi, kadın sohbet yeri gibi değerlendirip, kadına yönelik faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Kadınlara yönelik şiddete elimizden geldiği kadar mani olmaya çalışıyoruz. Sıkıntısı olan kardeşlerimizle ilgileniyoruz. Kadınlarımızın sıkıntılarına orada çare bulmaya çalışıyoruz" dedi.
Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'na özellikle kadınların daha çok telefon ederek sorular yönelttiğini söyleyen Şanver, boşanma sorunları, çocukların kimde kalacağı, düğünde takılan altınların ne olacağı gibi sorular ile karşılaştıklarını dile getirdi. 

FOTOĞRAFLI