Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN'da vatandaşlar, İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk'e mektup yazarak yardım çağrısında bulunuyor. Yrd. Doç. Dr. Öztürk, boşanmış ya da boşanma aşamasında olup barışmak isteyen çiftler, anne ve babasıyla barışmak isteyen evlatlar veya görevli imam ve Kuran kursu hocalarını şikayet etmek isteyen kişilerin kendisine mektup yazdığını söyledi.
Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, çeşitli nedenlerle kendisinden yardım istemek için yanına gelemeyen veya telefonla görüşemeyen kişilerin mektup yazdığını belirtti. Ayda ortalama 25 mektubun geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Mektuplarda genelde yardım talepleri var. Evli olan ancak birbirleriyle sorun yaşayan çiftler yardım istiyor. Ya da çift boşanmış, bir taraf yeniden barışmak istiyor. Bizden yardım istiyor. Boşanma aşamasında olan çiftlerden de ailelerinin dağılmaması için bizden yardım isteyenler var. Evlenmek için evinden kaçan çocukların anne babaları ile arası bozulmuş. Yıllar sonra bunu düzeltmek için bana mektup yazıp yardımcı olmamı istiyorlar. İmamlarımızı ya da Kuran kurslarındaki hocalarımızı şikayet etmek için yazılan mektuplar da var. Cezaevlerinden mektup geliyor. Kitap ya da para isteyenler oluyor. Bazen de beni ziyarete çağırıp onlara konuşma yapmamı istiyorlar" dedi.
Gelen mektupları okuduğunu ve yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Müftü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Ailelerin dağılmaması, parçalanmaması için sorun yaşayan çiftlerle görüşüyoruz. Onlarla konuşuyoruz, bazen barıştırıyoruz bazen barıştıramıyoruz. Yıllar sonra anne ve babasıyla barıştırdığımız evlatlar oldu. Tabi çabalarımız sonucunda mutlu olan insanları gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Anne ve babasıyla barıştırdığımız bir çocuğun gözündeki o mutluluğu görünce ben de çok mutlu oluyorum" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Öztürk, bu tür durumlarla ilgili en çok talepte ve müracaatta bulunulan il müftüsü olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Keşke daha fazla zaman ayırabilsem, bu ailelere gidebilsem. Onlara yardımcı olabilsem. Ailelerin dağılmamasını sağlayabilsem, anne ve babaları evlatlarıyla barıştırabilsem" dedi.

YK(MS/BT) (FOTOĞRAFLI)