Ali Ümit ÜLKER/ KIRKLARELİ, () - KIRKLARELİ Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, çocuk öldüren zanlılar için idam cezasının geri gelmesini gerektiğini söyledi. Din adamı ve bir baba olarak bu konuda yasa çıkarılmasını isteyen Bıyık, "Devlet büyüklerinin bir an önce meclise getirilecek yasayla ile bu kişilerin idamla yargılanıp, daha sonra suçu sabitse idam edilmesini önce bir baba olarak daha sonra da bir din adamı olarak istiyorum" dedi.
Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık, son günlerde Türkiye’de yaşanan çocuk ölümleri üzerine idamın geri gelmesini istedi. Osmanlı dönemindeki hadım edilme uygulamasını örnek gösteren müftü yardımcısı Bıyık, "Bu konuda referans olarak Osmanlı dönemini gösterebiliriz. Osmanlı'da da uygulanmış. Bu kişilerin organlarının hadım edilmesi de, kesilmesi vardır. Bu tip cezaların caydırıcı tarafı vardır. Bakıyor bu suçu işlemiş kişi, ‘ben iki üç yıl yatarım, daha sonrada çıkarım’ mantığı ile hareket ediyor. Çıktığı aynı gün suç işliyor. Haksız yere bir kişinin canına kıyanlar için tabi ki bunu kişiler değil devlet cezasını verir. Kişiler bu işlerin cezasını vermeye kalkarsa çok kötü sonuçlar doğurur. Bir baba olarak bu tür kişilerin cezaevlerinde yatırılıp daha sonra çıkmasına kalbim dayanmıyor. Yapılan yorumları internetten okuyorum bir kişide ben idama karşıyım demiyor. İdama karşı olanlar bile sırf bu konu için ‘idamlar geri gelsin’ diyor. Bir baba olarak meclisteki büyüklerimizden istiram ediyorum. Bu üzücü olayın kendilerin başına gelebileceğini düşünerek karar alsınlar, yasa çıkarsınlar” dedi.
BU CANİLER İNFAZ EDİLSİN
Devletin katilleri yakaladığını, ancak cezaevlerinde baktığını anlatan Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bu ülkenin hakimlerinin kararına müdahale edemeyiz, ama bir baba olarak toplumda bir düşünce adamı olarak sancı çekiyorum. Olaylarda devletimiz katilleri yakalıyor, ama kısmen de olsa vicdanlarda bir sükunet oluştu. İnsanlar rahat değil. O kişi cezaevinde yiyip, içecek, o masum yavru buz gibi mezarda yatacak. Bu caiz değil. Buna caiz diyenin ben aklına şaşıyorum. Haksız yere bir cana kıyıldıysa bu masum bir çocuk, günahtır, yazıktır. Arşı indirir tepemize. Bu kişiler için tedbir alınmazsa Allah diğer insanları da cezalandırır, bir ikaz yapabilir. Bu katiller, bu caniler infaz edilsin. Cezalandırılsın. Bunları hapishane de o adamın, öldürülen çocuğun babasının vergileri ile beslenmesi yüce rabbime dokunur."
Devletin bu konuda yasa çıkarmasını isteyen Bıyık, bir baba çocuk ölümlerinin yer aldığı haberleri gördüğünde de çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

AÜÜ (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)