Servet ARSLAN-Asef ULAŞ/ AĞRI, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ağrı gezisinde sigarayı bırakacağına söz veren şeker fabrikası işçi Bişar Aydın'a takım elbise sözü verdi. 
Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla saat 15.00'de Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu hava alanında Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı ve Batman eski Milletvekili M. Emin Ekmen, Ak Parti Ağrı milletvekilleri Fatma Solhan, Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Vali Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Ercan Ateş, Ak Parti Ağrı Belediye Başkan adayı Hasan Arslan, Ak Parti İl ve İlçe yönetimi tarafından karşılandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Fırat Mahallesinde yapımına yaklaşık 3 yıl önce başlanan 350 yataklı hastaneye giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Müezzinoğlu buradan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine giderek doktor ve hastalarla görüştü.
Kent merkezindeki Hazreti Ömer Çarşısındaki esnaf çay evinde beraberindeki heyetle birlikte oturan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, yanına gelen halkın sorunları dinledi. Yaşlı bir vatandaşın hastalığını Kürtçe anlatması üzerine Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman ve Mehmet Kerim Yıldız tercüme etti. Bu sırada yanınan gelen ve şeker fabrikasında işçi olduğunu söyleyen Bişar Aydın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na sigarayı bırakacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu bunun üzerine Aydın'dan sigara paketini istedi. Paketi alan Bakan Müezzinoğlu, Aydın'a, "Üç ay sigarayı içmediğin halde sana Milletvekilimiz Fatma Salman hanım bir takım elbise alacak ve sonra ben o elbisenin parasını ödeyeceğim" dedi. Bakanın bu sözü üzerine Aydın, "Söz bende bugünden itibaren içmeyeceğim" diye konuştu.
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciaya da dikkat çeken Bakan Müezzinoğlu, "Soma'da, Kırkağaç'ta, Akhisar'da gerek ailelerle gerek hastalarımızla gerekse madendeki çalışmalarla ilgili gözlemlerimde gerçekten bu milletin verasetinin sağduyusunu gördüm. Milletim adına da onur duydum. Kamu oyuna çok ciddi düzeyde yansıyan bir yaralımızın ambulanstaki örtülerin kirlenmemesi için çizmelerimi çıkarayım mı? Diyecek kadar da kamuyu düşünen özverili Murat Yalçın kardeşimiz bu milletin bir evladı aynı zamanda da Ağrılı. O nedenle bir Ağrılı kardeşimizin bu milletin değerlerinin temsilciliğini acılı halinde yaralı halinde şok halinde bile nasıl yansıttığını yaşattığını örnek bir hareket olarak burada vurgulamak isterim" dedi. 
Bakan Mehmet Müezzinoğlu akşam saatlerinde karayolu ile Erzurum'a gelerek buradan uçakla Ankara'ya döndü.

SA(KS/RT) (FOTOĞRAFLI)