SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Musul’da Türkiye Başkonsolosluğu'na yapılan baskınla ilgili görüşmelerin devam ettiğini açıklayarak, "Bugünkü gelişmeleri yakın takip edelim, umarım ki herhangi olağan üstü bir durum olmadan sonuç alınır. Ondan sonra da hesap kısmına bakılır" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yerel seçimlerin ardından ilk kez geldiği seçim bölgesi Edirne’de kısa bir süre önce kentte göreve başlayan Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti. Valilik bahçesinde Vali Dursun Şahin ve daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu için valilik girişine turkuaz renkli halı serildi. Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Bakan Müezzinoğlu ardından Vali Şahin’in makamında geçti. Vali Şahin ile görüşen Bakan Müezzinoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Musul’da IŞİD örgütü tarafından başkonsolosluk binasında bulunan görevliler ve ailelerin işgal edilmesi olayını değerlendiren Müezzinoğlu, bugünkü görüşmelerde olağanüstü bir durum olmadan sonuç alınabileceğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Musul’da bizim Dışişleri görevlilerimizden aileleriyle birlikte 48 kişi, valilik binası denilen bir yere alıkonduğu bir olay gerçekleşti. Öncelikle Türkiye, devlet, hükümet olarak olayı lanetliyor, hem de kınıyoruz. Bir an önce sıkıntısız bir çözüme ulaşması içinde gerekli çalışmaları Cumhurbaşkanımızın da başkanlığında devam ediyor. Şu anda bu sabah itibariyle henüz sonuçlanmış bir durum yok ama tahmin ediyorum hızla sonuç alınacak çalışmalar yapılıyor. Dışişleri Bakanımız ABD'den döndü."
BAŞKONSOLOSLUKTA DİRENME OLDU MU?
Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin ‘baskın sırasında herhangi bir direnme söz konusu oldu mu?’ sorusuna ise "Koşulları uzaktan yorumlamamız çok doğru değil. Bunları geri dönük olarak yapacağız. Bizim için şimdi önemli olan buradaki vatandaşlarımızın sağ salim teslim almak ve ülkemize getirmek. Ondan sonraki hesaplaşmayı ve değerlendirmeyi yapacağız" diye cevap verdi.
"HAK ETTİĞİ SONUÇLA MUHATAP OLACAK"
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 2 kişinin ölümü ardından il merkezindeki 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'na giren bir korsan göstericinin Türk bayrağını indirmesini kınadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, bayrağa uzanacak eli kırmanın devlet görevi olduğunu söyledi. Sağlık bakanı, "Diyarbakır’da bayrak indirme hadisesini milletçe kınıyoruz. Bu ay- yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan onur duymayanları kınıyoruz. Ay- yıldızlı bayrağa uzanacak her eli de kırmak ve onlara hak ettiği bedeli de ödetmek bu devletin görevidir. O da en kısa zamanda hak ettiği sonuçla muhatap olacaktır" diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu, valilik ziyaretinin ardından Edirne’de yapımı devam eden köprü ve hastane inşaatlarını gezdi.

(FOTOĞRAFLI)