Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, ()  SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sancak Dostları Platformu toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin "Adalet ve Kalkınma Partisi aday konusunda en rahat olan parti. Büyük oranda bütün yol haritasını belirlemiş bir siyasi parti. Milletin büyük bir çoğunluğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması yönünde önünde durulması zor bir talep var" dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Bayrampaşa Adapark'ta düzenlenen kahvaltıda Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Layiç, Sırbistan Başkonsolosu Zoran Markoviç, Bosna-Hersek Başkonsolosu Hrvoje Kanta, İstanbul-Karadağ Fahri konsolosu Akkan Suver'le bir araya geldi. Sancak Dostları Platformu Başkanı Salih Akgül'ün ev sahipliğinde düzenlenen programa  Ak Parti Milletvekili Hüseyin Bürge, CHP milletvekili Faik Tunay'ın yanı sıra Balkanlardan gelen belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

KEŞKE SAĞ OLSALARDI DA SAĞLIK DURUMLARIYLA UĞRAŞSAYDIK
Programda konuşan Bakan Müezzinoğlu, Soma faciası ve Balkanlarda yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenleri için  "301 vatandaşımız, Bosna'da 50'yi aşkın kardeşimiz sağ olsaydı da biz onların sağlık durumlarıyla uğraşıyor olsaydık. Ama ne yazık ki onları kurtaramadık" dedi. Balkanlarda huzur, barış ve uzlaşma temennisinde bulunan Müezzinoğlu "Milletce Balkanlara borçluyuz, sorumluluğumuz var. Orada daha çok huzur, barış olsun, uzlaşma ve birlikte gelecek hayallerini kurma anlayışı olsun" şeklinde konuştu.

Türkiye'de tedavi olmak isteyenler  için Mayıs ayında yönetmelik çıkardıklarını ifade eden Müezzinoğlu "Ülkesinde tedavisi olamayan ya da Türkiye'de tedavi olmak isteyen 400 hastanın Türkiye'de tedavisini yapmanın yasal düzenlemsini yaptık. Mayıs ayında da yönetmeliği çıktı. Türkiye'de tedaviye ihtiyacı olan vatandaşlarımız için yeni bir kapı aralamış olduk" dedi.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ADAY KONUSUNDA EN RAHAT OLAN PARTİ
Basın mensuplarının soruları üzerine cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendiren Müezzinoğlu, şunları söyledi:

 "Adalet ve Kalkınma Partisi aday konusunda en rahat olan parti. Adaylık konusunda da parti içi bütün dinamiklerin görüşleri alındı. Delege, il başkanı, belediye başkanları milletvekilleri, bakanlar düzeyinde bütün değerlendirmeleri aldı. Büyük oranda bütün yol haritasını belirlemiş bir siyasi parti. Gönlümüz isterdi ki muhalefet de bu anlamda kendi yönetimlerinin ve kamuoyunun 'bunların bir yol haritaları var' diyebileceği bir noktada olmuş olsaydı Türkiye kazanır. Seçim atmosferi milletin aklında analiz yapılabilecek hale gelirdi. Ama inşallah önümüzdeki günlerde onlar da bu noktayı yakalar" dedi.

Müzezzinoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi açısından kamuoyunun ve milletin önünde durmasının zor olduğu bir talep var. Milletin büyük bir çoğunluğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması yönünde önünde durulması zor bir talep var. Bu talebi Genel Başkanımız, Genel Merkezimiz değerlendirecektir. Önümüzdeki günlerde bu talebin gereğini kamuoyunda paylaşacaktır" diye konuştu.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)