İZMİR'de 2009 yılında, odasında tartıştığı beden eğitimi öğretmeni Funda Mat Balabanuluğ'u dövdüğü iddiasıyla yargılanan Buca Anadolu Lisesi eski Müdürü Erol Atayık, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, 5 yıl süreyle hükmün açıklanması geri bırakıldı. Balabanuluğ'un, avukatı Özlem Yılmaz aracığılıyla açtığı tazminat davası da sonuçlandı. Hakim, Atayık'ın Balabanuluğ'a 7 bin 529 lira 49 kuruş tazminat ödemesine hükmetti.
Olay 29 Şubat 2009 tarihinde meydana geldi. O dönemde okulun 19 yıllık beden eğitimi öğretmeni olan, 1 çocuk annesi Funda Mat Balabanuluğ, iddiaya göre, öğrencilerden toplanan paraları konuşmak üzere dönemin okul Müdürü Erol Atayık'ın odasına gitti. Makam odasında taraflar arasında çıkan tartışmanın ardından iddiaya göre Müdür Erol Atayık, yumruk ve tekmeyle saldırdığı Balabanuluğ'u dövdü. Aldığı darbeler sonrası gözleri ve yüzü moraran Balabanuluğ, diğer meslektaşlarının araya girmesiyle kurtuldu. Arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen Funda Mat Balabanuluğ, Müdür Atayık'tan şikayetçi oldu. Balabanuluğ, "Okulun spor zümre başkanıyım. Öğrencilerden toplanan paranın hesabını konuşmak için makam odasına girdim. Beni kovar gibi odasından çıkarmak istedi. Kendinden geçti, yumruk ve tekmelerle üzerime saldırdı. Şikayetçiyim" dedi.
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Erol Atayık hakkında, İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak kasten yaralaması' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakim, sanığı önce 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından suçu haksız tahrik altında işlediğini belirtip cezasını 1 yıl, daha sonra da 10 ay hapse indirip, günlüğü 40 liradan 12 bin lira paraya çevirdi. Öğretmen Balabanuluğ'un avukatlarının temyiz başvurusu üzerine Yargıtay kararı bozdu. İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davada hakim Celal Atay, sanığı önce 3 yıl hapis cezasın çarptırdı, ardından haksız tahrikten 1 yıl 6 aya, iyi halden de 1 yıl 3 aya indirip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Bu dava sürerken, öğretmen Funda Mat Balabanuluğ'un avukatı Özlem Yılmaz , Erol Atayık'a İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bini manevi, 5 bini maddi toplam 25 bin liralık tazminat davası açtı. Avukat Özlem Yılmaz, dava dilekçesinde, müvekkilinin spor kolu hesaplarıyla ilgili bilgi vermek için davalının odasına gittiğinde Atayık'ın saldırısına uğradığını belirterek, "Müvekkilim, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde yaralandı. Bunun dışında kendisine akut stres bozukluğu ve majör depresyon tanısı konulup tedavi edildi. Bu olaydan dolayı ciddi maddi kayıpları oluştu. Uzun süre işine adapte olamadı. Bu nedenlerle 5 bin lira maddi, 20 bin lira manevi tazminat istiyoruz" dedi.
"AĞIR SÖZLER SÖYLEDİ"
Erol Atayık'ın avukatı Kadir Soner Kılınç ise mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde, okulda spor çalışmaları için öğrencilerden para toplandığını, paraları harcama yetkisi olan Balabanuluğ'un usulsüz harcamalar yaptığını, bu nedenle müvekkiliyle davacının aralarında tartışma çıktığını iddia edip, "Karşılıklı el kol hareketleriyle arbede yaşandığı doğrudur, ama kendisine yumrukla vurmamıştır.Olay tamamen davacının ağır tahriki sonucu gerçekleşmiştir. Davacıya hiçbir şekilde tıbbi müdahale edilmemiştir. Kendisi dava konusu olaydan önce de ailevi sepeplerden dolayı tedavi görmüştür. Psikoljik rahatsızlığı sadece bu olaya bağlanması iyi niyetli bir davranış değildir. Kendisi devlet memurudur. Tüm sağlık giderleri devlet tarafından karşılanmıştır. Bu nedenle maddi tazminat talebi yerinde değildir. Talep edilen tazminat miktarı fahiştir, bu nedenle davanın reddi gerekir" dedi.
İzmir 8'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanıp kesinleşen davada, hakim, Funda Mat Balabanuluğ'a, raporlu olduğu sürede maaşından kesilen miktar için 29 lira 49 kuruş maddi, 7 bin 500 lira manevi olmak üzere toplam 7 bin 529 lira 49 kuruş tazminat ödenmesine hükmetti.

FOTOĞRAFLI