BURSA’nın Mudanya İlçesi Belediyesi’nde, işçilerin başka sendikaya geçirilmek istendiği iddiası, Başkan CHP’li Hayri Türkyılmaz ile Belediye-İş sendikası yöneticilerini karşı karşıya getirdi. Belediyede çalışan üyelerinin baskı ve şiddetle başka sendikaya üye yaptırılmak istendiğini öne süren sendika yöneticileri Başkan Türkyılmaz ile Belediye Meclis Üyeleri Ali Polat ve Servet Usta hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları açıkladı. Başkan Türkyılmaz ise makamında görüştüğü sendika yöneticilerinin kendisini tehdit ettiğini, hakaret davası açacağını söyledi.
Belediye-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Abdullah Naci Levent ve sendika yöneticileri öğle saatlerinde Mudanya Belediyesi’ne gelerek Başkan Hayri Türkyılmaz ile görüştüler. Üyelerinin zorla istifa ederek başka sendikaya üye yapılmak istendiğini bildiren sendika yöneticileri, Başkan Türkyılmaz’la makamında tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine belediye görevlerinin haber vermesi üzerine başkanın odasına gelen polisler, tarafları yatıştırdı.
Belediye-İş Sendikası yöneticileri de Mudanya Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. 137 sendikalı çalışanın olduğu Mudanya Belediyesi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın kendilerine hakaret ettiğini öne süren Belediye-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Başkanı Ali Çelenk, başkanın masaya yumruklar vurarak, ‘Sizi burada yaşatmak istemiyorum, Belediye-İş Sendikası’na asla izin vermeyeceğim’ dediğini öne sürdü. Başkan Türkyılmaz’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Ali Polat ve Servet Usta’dan da şikayetçi olduklarını dile getiren Çelenk, belediyede iş barışının bozulduğunu, işçilerin özgür bir şekilde serbestçe sendika seçme haklarının engellendiğini iddia etti.
Sendika üyelerine baskı yaparak üyesi bulundukları Belediye-İş’ten istifa etmeye zorlandığını öne süren Çelenk, Başkan ve meclis üyeleri Ali Polat ile Servet Usta hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
BAŞKAN TÜRKYILMAZ: ASLA TARAF OLMADIM
Konuyla ilgili Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, bugüne kadar sendikal çalışmalarla ilgili asla taraf olmadığını belirterek, bundan sonra da olmayacağını söyledi. "İşçiler neye karar verirse, karar onlarındır" diyen Türkyılmaz, şöyle devam etti:
"Bugün bize çay içmek için gelen sendika yöneticileri burada bağırıp-çağırmaya başladılar. Ben de hiddetlenerek, doğru konuşmalarını istedim. İşçilere sendikal konuda herhangi bir telkinde bulunmadım. Beni ölümle tehdit edip, burada gösteri yaptılar. Onların bu hareketini şiddetle kınıyorum. Kendileri hakkında ben de hakaret davası açacağım."

FOTOĞRAFLI