ANTALYA'da faaliyet gösteren motosiklet grupları birleşerek, güvenli motosiklet kullanımına yönelik seferberlik başlattı.

Attaleia Motosiklet Kulübü Başkanı Mine Arslan'ın liderliğinde eğitim projelerine imza atacak motorcular, motosiklet kullanıcılarına yönelik ücretsiz eğitim programları düzenleyecek. 'Güvenli Sürüş' adını verdikleri eğitim programlarına başlamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile görüşen Arslan ve motorcular, destek sözü aldı.

Eğitim programlarının gerçekleşmesi için Cam Piramit'in tahsis edileceği sözünü aldıklarını belirten Mine Arslan, projenin start aldığını söyledi. Türkiye'de mevsimsel şartlar nedeniyle en çok motosiklet kullanımının gerçekleştiği illerin başında Antalya'nın geldiğini aktaran Arslan, bu durumun bu tür eğitim programlarına ihtiyaç doğurduğunu söyledi.

Mine Arslan'a çalışmalarında destek olan Muhammed Fazıl Koyuncu, Mehmen Binli, Musa Dokak, Latife Özmen, Adnan Uysal, Onur Kuru ve İlhan Narcı da projede yer alıyor. Profesyonel motosiklet kullanıcıları Onur Kuru ve İlhan Narcı ise eğitmenlik görevini üstlend. Tamamen ücretsiz yapılacak çalışmalara Antalyalı motosiklet kullanıcıları davet edilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle şehrin dört bir yanında ilan ve duyurularla eğitim programının duyurulacağını vurgulayan Arslan, “Amacımız motosiklet kullanıcılarına güvenli sürüşü anlatmak, otomobil kullanıcılarına ise 'İki tekerlekli motosikletleri yolda fark edin' sloganıyla dikkatlerini çekebilmek" diye konuştu.

Trafikte yüzlerce motosiklet kullanıcısının eğitimsiz, bilinçisz, korumasız ve tecrübesiz motosiklet kullandığını ve yüzlerce insanın kazalarda hayatını kaybettiğini vurgulayan Arslan, “Antalya başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren motosiklet kulüpleri projemize destek veriyor. 'Güvenli Sürüş' eğitimleri Antalya ile sınırlı kalmayacak, Türkiye'nin dört bir yanına yayılacak" dedi.

Motosiklet kullanıcılarının güvenliği ön planda tutan giysi, kask ve uygulamalara dikkat etmeleri konusunda yapılacak seminerlerde, '4 tekerli' diye dikkat çektikleri otomobil sürücülerinin, motosiklet sürücülerini fark etmeleri için çalışmalar yapılacak. (FOTOĞRAFLI)