Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan onlarca motosikletli, 'Trafik Haftası' kapsamında düzenlenen etkinlikte, şehir turu attı, sürücülerin motosikletlileri fark etmesini sağlamak amacıyla broşür dağıttı. Trafik Şube Müdürlüğü'nün öncülüğünde yapılan etkinlikte renkli görüntüler oluştu.
İzmir Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü, 'Trafik Haftası' kapsamında, motosikletlilerin trafikte fark edilmesini sağlamak üzere 'Bizi fark et' sloganıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay, Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Yasin Uğurtaş, İzmirli motosiklet gruplarının liderleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bugün saat 12.00'de toplanan, aralarında İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, motosikletli Yunus, Huzur, Toplum Destekli Polislik ve Trafik birimlerinden polislerin de bulunduğu, motosiklet topluluklarından onlarca motosikletli kortej halinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Levent Marina'ya kadar ilerledi. Yolda, trafik kurallarına uyup örnek birer sürücü olan motosikletliler, motosikletlilerin fark edilmesini sağlamak için sürücülere broşür dağıttı. Ardından kortej, Bostanlı Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda etkinliğe son verdi.
Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay son 4 ayda motosikletlilerin karıştığı kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 760 kişinin de yaralandığını kaydedip bu rakamın en aza indirgenmesi gerektiğini söyledi. Kutay, "Motosikletlerin de bir taşıt olduğu ve trafikte bulunduğu asla unutulmamalıdır. Motosikletlere karşı tüm sürücülerin farkında ve duyarlı olması gerekiyor. Artık kazalara bir son vermek, motosikletlinin kask kullanmasını sağlamak, trafik kültürü yaratmak için bu etkinliği düzenliyoruz" dedi.

TH(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)