MANİSA’da, trafik kazasında hayatını kaybeden servis elemanı Uğur Uzun’un meslektaşları ve yakınları motosikletleriyle eylem yaptı. Şehrin sokaklarını kornalar eşliğinde turlayan grup, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Grup adına konuşan Hüsamettin Etingün, “Arkadaşımız kask takmış olsaydı, şimdi yaşıyordu. Motosikletli arkadaşlarımızı kask takmaya, otomobil şoförlerini de motosikletlilere karşı saygılı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Kaza, geçen Cumartesi günü saat 16.30 sıralarında, Güzelyurt Mahallesi 5797 Sokak ile 5774 Sokağın kesişiminde meydana geldi. Sipariş teslim etmek üzere yola çıkan Uğur Uzun (24) yönetimindeki 45 EZ 465 plakalı motosiklet ile 5774 Sokak’tan aniden çıktığı ileri sürülen Kasım Aşık’ın (62) yönetimindeki 45 KD 068 plakalı kamyonete ortadan çarptı. Motosikletten fırlayıp yaklaşık 10 metre yerde sürüklenen Uzun, kaza yerinde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan kamyonet şoförü Kasım Aşık, tutuklandı.
Kazalarda hayatını kaybeden motosiklet sürücülerine dikkat çekmek için ölen gencin çeşitli firmalarda çalışan meslektaşları, bugün 11.30 sıralarında bir araya geldi. Doğu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 30 motosikletli, Uzun’un fotoğraflarını taşıdı. Kornalar eşliğinde atılan şehir turu sonrası Manolya Meydanı’na gelen grup adına Uğur Uzun’un yakın arkadaşı Hüsamettin Etingün, açıklama yaptı.
Motosiklet sürücülerini kask takmaya davet eden Etingün, “Başka Uğurların ölmemesini istiyoruz. Trafikte motor kullanan her arkadaşımızı mutlaka kask takmaya davet ediyoruz. Eğer Uğur Uzun arkadaşımız kask takmış olsaydı şimdi yaşıyor olacaktı. Bir kaskın hayat kurtardığını unutmayalım” dedi.
OTOMOBİL SÜRÜCÜLERİNE ÇAĞRI
Otomobil sürücülerine de dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunan Etingün, “Siparişi götürebilmek için zamanla yarışıyoruz. Her zaman otomobil sürücüleri bize saygı duymayarak trafikte sıkıntı yaşamamıza neden oluyorlar. Sanki biz trafikte yokmuşuz gibi davranıyorlar. Bu nedenle trafikte saygı istiyoruz” dedi.
Basın açıklamasına katılan Uzun’un teyzeleri Emine Akkaş ile Fadime Akkaş gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren Fadime Akkaş, çevredikler tarafından sakinleştirildi. Açıklamanın ardından grup, sesizce dağıldı.


İK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)