Taner YENER/İSTANBUL,() ESENYURT’ta Mürsel Ekelik’e ait pastane içeride kimsenin olmadığı gece geç saatlerde motosikletli iki kişi tarafından kundaklandı. Ölen ya da yaralının olmadığı yangın sırasında üst katlarda bulunan vatandaşlar kendilerini dışarı atmayı başardı. Kundaklama anı ve sonrasında yaşananlar bir işyerinin güvenlik kameralarına da yansıdı.

İstiklal Mahallesi Papatya Caddesi üzerinde bulunan Mürsel Ekelik’e ait pastanede gece 02.30 sıralarında meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Motosikletle bina önüne gelen kasklı iki kişiden biri yanlarında getirdikleri benzini işyerine döktükten sonra ateşe verdi. İki kişi işyerinin alev almasının ardından olay yerinden hızla uzaklaştı. Alevlerin kısa sürüde tüm binayı sarması sonucu apartman sakinleri kendilerini güçlükle dışarı attı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına aldı. Ölen ya da yaralının olmadığı kundaklama olayında işyeri ve binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Polis, kundaklama olayı ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, olay yeri inceleme ekipleri işyeri ve çevresinde inceleme yaptı. Öte yandan kundaklama anı ve sonrasında yaşananlar bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

İşyeri sahibi Mürsel Ekelik, "Kimseyle alıp veremediğim yok. Ben saat 01.00 sıralarında dükkanı kapatıp gittim. 02.30 sıralarında arayıp ‘yangın çıktı’ dediler. İnsanlar evlerinden dışarıya fırlamışlar. İki kişi motorla gelip benzin dökerek yakmış. Sadece benim 600 bin liralık zararım var.” dedi.

(FOTOĞRAFLI)